Gogol på Saugbrugs

Den 15. mars setter Teateret på den grønne gren og ungdomsteatergruppa FIKUS opp Nikolaj Gogols komedie Revisoren i Gamle Guru papps lokaler. Denne tolkningen har fått navnet Revisoren Revidert.

Bomkræsjbang lever igjen, og i forbindelse med avviklingen av årets arrangement settes det opp en teaterforestilling på Saugbrugs. Dramatiker og samfunnskritiker Nikolaj Gogol skrev komedien Revisoren i 1836. Det er Jan Tore Harlyng som er produsent når Revisoren Revidert settes opp i Norske Skogs lokaler i mars.

-Denne komedien har vist seg svært levedyktig på scenen gjennom skiftende historiske epoker, forteller Harlyng. Den kan den dag i dag bli overgivent morsomt på scenen, samtidig som det kritiske innholdet virker stadig relevant.

Harlyng forteller at Revisoren har blitt tolket ulikt gjennom tidene, og at det stort sett dreier seg om hovedsakelig to tolkningsretninger. Den ene retningen tolker stykket som samfunnskritikk,  og fremholder at Gogol ønsket å vise frem korrupsjon og maktmisbruk i byråkratiet. Den andre tolkningsretningen fremholder at Revisoren er et stykke som henger ut menneskelige svakheter og dårskaper.

Teaser- Revisoren Revidert

I samarbeid med produksjonsselskapet " Teatret på den grønne grein " setter 2 og 3. Klasse drama ved Halden videregående skole opp et nyskrevet stykke med navn "Revisoren Revidert" Stykket er skrevet av: Tord Akerbæk, med utgangspunkt i "Revisoren" av Nikolaj Gogol. Følg med!

Gepostet von Revisoren- Revidert am Dienstag, 6. Februar 2018

Ungdommen må ta konsekvensene

-I vår tolkning må ungdommen ta konsekvensene for det den eldre generasjonen har gjort, forteller Harlyng, de ansvarlige voksne har spilt fallitt og rømt byen. Det er opp til de unge rede ut hva som har foregått og be revisoren om en ny sjanse. I vår tolkning er enhver likhet med nålevende personer, etater eller byer helt tilfeldig.

Revisoren Revidert settes opp av «Teateret på Den Grønne Gren», og ungdomsteatergruppa FIKUS, som har base på Musikk, Dans og Drama.

Prosjektteateret Teateret på den grønne gren skal er et prosjektteater med base i Halden. Teatergruppa består av dramatiker og informatiker Tord Akerbæk, og danser og skuespiller Veronica Mittet. Begge har vært involvert i en rekke teaterproduksjoner. Veronica Mittet tok som kjent nylig over som leder for Juleselskapet, som satte opp musikalen Oliver i Fredrikshalds teater i høst.

Teateret på den grønne gren amarbeider med ungdomsteatergruppen FIKUS i oppsetningen.

Revisoren har premiere 15. mars. Det vil spilles totalt 8 forestillinger, inkludert en gratis skoleforestilling.

Billettpris: 200,- (Billetter legges ut på Ticketmaster snart)

Rolleliste for Revisoren Revidert:

Borgermesteren: Veronica Bålerud Mittet /Kristoffer Nicolaysen

Kløvstad:  Erik Aarum Kirkegaard / Ingvild Håkonsdatter Sivertsen

Revisoren: Martin Ek

Marja (Anna): Solveig Johansen

Samira (Marja): Julie Øiesvold

Osip: Ask Bjørn / Aurora Berger

Nakken Bakken: Marte Engh

Rino/Hübner: Christian Guttulsrød

Lindstrøm:  Carina Torvmark Herrud

Lundstrøm: Carina Olson

Skoleinspektør Kloppen: Sara Undrum

Postmesteren: Stine Bråthen

Sosialsjef Sørensen:  Rebecka Aspelund Werkland

 

Nøkkelroller:

Produsent: Jan Tore Harlyng

Regissør: Ann Elisabeth Lande

Manusforfatter: Tord Akerbæk

Scenografi: Klaus Jæger

 

 

Kommentarer

kommentarer