God stemning i Hakkebakkeskogen

Rett før lørdag kl. 12 summet det av forventningsfulle barnestemmer og spente foreldre og besteforeldre i Brygga Kultursal Halden. Alle var klare for premieren til Klatremus og dyrene i Hakkebakkeskogen.

Veslefrikk Kultur- og Teaterverksted har en lang tradisjon med å sette opp familievennlige, kjente forestillinger. Det var så godt som utsolgt til premieren, og når sceneteppet gikk til side satte Mikkel Rev (Andreas Grønli) stemningen med flott sang.
Mikkel Rev preget hele forestillingen med sine underfundige kommentarer og stahet på at kjøtt smaker bedre enn grønnsaker. De som er aller mest redd for reven er mus, og i forestillingen fikk vi møte både Morten Skogmus (Sanne Neeb), Klatremus (Stine Bråthen), Bestemor Skogmus (Maria Undrum) og Stabbursmusa (Marielle Fagereng). Det må sies at Klatremus spilles på en særdeles god måte av Stine Bråthen, som skaper god stemning og engasjement blant barna i salen.

En av de mest kjente scenene fra historien om dyrene i Hakkebakkeskogen handler om hvor galt det går når Bakegutten skal bake pepperkaker etter Bakermester Harepus sin pepperkakebakesang. Det ble både nysing og latter i massevis når en teskje pepper ble forvekslet med en kilo pepper.
Et lite stykke ut i forestillingen stiftet publikum bekjentskap med det som må være det søteste (og skumleste) pinnsvinet (Felix Motzfeldt) som er sett i Halden noen gang. Med sitt lune vesen og kostyme med sølvnagler jaget det lille pinnsvinet etter Bestemor Skogmus. Hun visste heldigvis råd for å slippe unna, og fløy avgårde med paraplyen.

Foto: Joachim Bratteli

Som i alle gode historier blir det både dramatikk og forviklinger. Ekornbarna har tatt med seg Brumlemann (Birk Sandmo), sønnen til Bamsemor (Sara Undrum) og Bamsefar (Martin Ek), for å leke i skogen.
Og uten at vi vil avsløre alt for mye av hva som skjer så kan vi røpe av Brumlemann blir kidnappet av et ektepar fra Bondegården. Dette ekteparet, spilt av Jonas Borge Stafsengen og Silje Sørby Hansen, tar rett og slett scenen med storm der de kommer springende inn, og barnelatter triller gjennom hele kultursalen.

Det er ikke vanskelig å la seg imponere stort over hva både små og store i Veslefrikk Kultur- og Teaterverksted får til. Det er en gjennomført solid kulturopplevelse der både barn og voksne koser seg i nesten 2 timer.

Det er mange aktører med i forestillingen, og siden det er mange barn og unge med i Veslefrikk så bytter de på hvem som får spille i de ulike forestillingene.
I lørdagens premiere spilte disse:
Klatremus: Stine Bråthen
Reven: Andreas Grønli
Morten Skogmus: Sanne Neeb
Bamsefar: Martin Ek
Bamsemor: Sara Undrum
Bestemor: Maria Undrum
Brumlemann: Birk Ilias Sandmo
Harepus: Christoffer Fagereng
Bakergutt: Benjamin Karlsen
KråkePer: Amalie Grønli
Stabbursmus: Marielle Fagereng
Ugla: Karine Myklebust
Elgen: Kajsa Rasmussen
Ekornbarn ( danser) : Sunniva Wallin Saksæther
Ekorn Lise: Natalie Bjelvin
Ekorn Per: Tiril Kampenes
Ekorn Tom: Isa-Lill Kampenes
Pinnsvin: Felix Motzfeldt
Hunden Hannibal: Julian Stø Berg
Mannen: Jonas Borge Stafsengen
Kona: Silje Sørby Hansen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer