Gleder seg til Kultursommerskolen

Har du barn som er interessert i dans, musikkteater og kunst? Da kan Kultursommerskolen være det rette stedet å tilbringe en av ukene i sommerferien.

Fjorårets Kultursommerskole ble en suksess, og arrangørene håper å se både kjente og nye fjes til sommerens kurs.
Bak Kultursommerskolen står fire haldensere som er godt kjente i kulturmiljøet. Sara Stang Møller og Sverre Heidenberg er danseinstruktører. Dina Billington er kunst- og sceneinstruktør og Ove Billington er musikkinstruktør.

– Vi opplever at å jobbe med en forestilling gir følelse av mestring, selvtillit, livsglede, vennskap og tilhørighet. Når noen som er vant til å stå i bakgrunnen tør å ta mer plass og stå på scenen mens de byr på seg selv så er det stort, forteller Dina. På fem dager skal de jobbe seg gjennom ulike skuespillerteknikker ved hjelp av øvelser, leker og oppgaver.
– Barna får mulighet til å spille sammen på forskjellige instrumenter, synge, danse og lage kulisser.

Firkløveret er opptatt av at Kultursommerskolen er for alle som vil drive med musikk, teater, sang og dans.
– Sånn er det jo med idrett, alle som vil spille fotball har mulighet til det. I kulturlivet er det ikke nødvendigvis slik. Ofte er det lange ventelister på kulturskolene, og i sommerferien synker også det generelle aktivitetstilbudet for barn. Derfor syns vi det er viktig å ha Kultursommerskolen, slik at kulturinteresserte barn og unge som har lyst kan bruke tid av sommerferien sin til dette!

Bilde_4

På Kultursommerskolen vil det være to forskjellige tilbud. Et tilbud i dans og et i musikkteater/kunst. Dansegruppen skal holde til i Black Box og Musikkteater/kunstgruppen skal være i Kulturskolens lokaler.
– Det blir servert lunsj, frukt og is. Ved siden av læring og kunnskap legges det inn sosiale, gøyale og annerledes aktiviteter i løpet av uka. Dette skal være en arena for både nybegynnere og viderekommende. Kultursommerskolen ønsker å utfordre deltagerne der de er, sier Dina.

Fakta om Kultursommerskolen
Når: Uke 25, 26 og 32. 
Tid: Mandag – fredag kl. 09.30 – 14.00
Pris: 1000,- pr. uke. 20% rabatt fra søsken nr. 2 
Dans: Undervisningen foregår i Black Box for barn og ungdom i alderen 10-18 år. 
Musikkteater og kunst: Undervisningen foregår på Kulturskolen i Halden for barn i alderen 8-12 år.

Bilde_1

Artikkelen er betalt av Kultursommerskolen. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer