Gleder seg til julekonsertene

For tredje året på rad inviterer Dag Brandth og Tore Pettersen til julekonsert. De gleder seg veldig til å dele den deilige julestemningen med publikum.

Begge to er erfarne musikere, men har likevel aldri vært helt inne i de innerste sirklene i Haldens musikkmiljø. I stedet har de funnet sin egen bane, oftest på hver sin kant, men innimellom sammen.
– Ideen kom for noen år siden da vi spilte inn singelen til ”Jul i Halden”-plata. Vi ønsket å gjøre noe mer ut av julen, og kirkekonserter er veldig naturlig for oss begge, forteller Dag.

Alle de foregående konsertene har vært utsolgt og de legger ikke skjul på at de er spente på årets billettsalg.

– Det er ingen hemmelighet at man merker konkurransen. Det er mange konserter i Halden. Billettsalget er godt i gang. Vi syns det er rørende at så mange velger å kjøpe billett til våre konserter. Vi gleder oss veldig til å dele kvelden med publikum og komme i skikkelig julestemning.

De har skrevet en egen julesang, “Stjerna i det blå”.
– Sangen har fått en fantastisk mottagelse, utrolig hyggelig med så mange positive tilbakemeldinger. Det setter vi stor pris på. Vi gleder oss veldig til å fremføre den offentlig for første gang på julekonserten.

Thore er helt ærlig på at han ikke er noen kirkens mann, men han liker å kunne bruke kirkerommet til en hyggelig julekonsert.
– Jeg har fått mer og mer sansen for jula etterhvert som jeg har blitt eldre. Kona er i full julestemning, så allerede nå står julesleden fremme hjemme, forteller han.

Dag beskriver sitt forhold til jul som ”skikkelig barnslig”.
– Jeg elsker jul. Det er kosebukser, familie, ingen planer, grytidlig opp på julaften, julemusikk og kirken på julaften. Også blir jeg så rastløs under julemiddagen for da venter jeg på pakkene. Pakkene er det jeg som deler ut, og da er det høytidelig utdeling med opplesning av til og fra-lapper, forteller han entusiastisk. Det er ingen tvil om at julefølelsen allerede sitter godt i kroppen hans.

De gleder seg som to små unger til julekonserten.
Espen Waleur er arrangør og kapellmester, han skrytes opp i skyene av Thore og Dag.
– Vi er svært fornøyde med musikerne vi har med oss på julekonsertene. Også er det noe av sjarmen med at Dag synger pent, og jeg synger litt rustent. Det som skjer når vi synger sammen og med musikerne låter veldig fint, forteller Thore.

Konsertene er  i Idd kirke 15.desember og Berg kirke 17.desember.
Billetter kan kjøpes hos Køhn Libris.

Artikkelen er betalt av konsertarrangøren. 

Kommentarer

kommentarer