Gjør ovnene klare

..og skru krana på fullt. Fredag 18.januar kommer sjølvaste Raga Rockers til Halden og Brygga kultursal. Det er ikke noe å lure på det altså, og det er fremdeles billetter å få kjøpt.

Raga Rockers er en av De Fire Store. Og da snakker vi om den uoffisielle kåringa av Norges fire største band i rockens gullalder på åttitallet. Vi snakker om DumDum Boys, vi snakker om De Lillos, og vi snakker Jokke og Valentinerne. Og så Raga Rockers da.

Det hele starta vinteren 1982. Michael Krohn raska med seg Jan Kristiansen på trommer, Livio Aiello på bass og Bruno Hovden på gitar, og Raga Rockers var et faktum. Den første plata kom i 1983. Men det virkelige gjennombruddet kom ikke før mot slutten av åttitallet, med albumene Forbudte følelser (1988) og Blaff (1989). Raga Rockers ble et Norgesnavn, og bandet sikret seg en stor og solid fanbase.

Raga ble oppløst i 1991, men sveisa seg sammen igjen i 1994 og fortsatte med plateproduksjon og turnévirksomhet. Siden starten på det tidlige åttitall har bandet produsert 12 studioalbum, og i mai 2017 ble Raga innlemma i Rockheim Hall of Fame.

Du har vel en Raga-favoritt? Er det Noen å hate? Hun er fri? Slakt? Du får garantert høre mange Raga-perler om du tar turen til kultursalen denne neste uke.

Fredag 18. januar braker det løs dere, og billetter finner dere her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer