Gir ut ”Med skole-eka til Sauøya”

Annonsørinnhold: Bli med på en reise tilbake i tid til 1950-60 tallets Halden. Forfatteren lar hovedpersonen Sverre beskrive en oppvekst uten iphone og ipad. Den gang var det fantasien som farget hverdagen. Med en lekende penn veksler historiene mellom humor og drama.

”Med skole-eka til Sauøya” forteller om tida da Sauøya var byens badeland. To rokarer fraktet badegjestene tur-retur, for den gang var det ingen broforbindelse. Boka som er en fortsettelse av forfatterens første bok ”Fra søndagsskolen til gutteskolen” formidler også mange andre episoder fra en tid som ikke bør glemmes fra nær fortid.

Blant annet kan du lese om den gang det stod en bladkiosk på Torget. Bak den var det en drikkefontene. Det var ikke bare Sverre og andre som slukket tørsten der. Plutselig kunne et hestehode samtidig dukke ned og slurpe i seg vann.

Boka avslører også en hemmelighet: I Ytre Borgerskanse står det en minnestøtte om svenskenes angrep på Fredriksten i 1716? Den har et stort skår, en bit av steinen er borte. I et av kapitlene står det svart på hvit hvem de skyldige er.

Apropos festningen, på dammene var det alltid is før jul. I sin tid hadde Sonja Henie oppvisning der. Her kokte det av barn som skrudde skruskøytene på beksømstøvlene. Etter jul ble det sprøytet på Halden stadion. Skøyteisen her ble vinterens møtested for barn og ungdom. Boka forteller om en dramatisk episode derfra.

Også denne gang har Gutteskolen sin naturlige plass. Strenge lærere holdt ungene i øra, men en gang var rollene byttet om. Da var det læreren som fikk en real ørefik av eleven.

På den tiden gjorde misjonerende mormonere sitt inntog til byen. Ble de sluppet inn så var de vanskelige å bli kvitt. En dag kom de til Sykehusgata 13. Sverre og moren slukket lyset og gjemte seg under kjøkkenbordet. Der satt de musestille i håp om at de dresskledde misjonærene skulle tro at ingen var hjemme.

Historiene er mange, og de er sanne. Boka er rikt illustrert. Ingen personer er oppdiktet. Alle likheter med personer er tilsiktet. Steder som beskrives fantes en gang. Fredag 11. november signerer Reidar O. Nordsjø boka hos Notabene i Tista senter.
Boka er å få kjøpt hos Johnsen Libris i Fredrikstad og bokhandlerne i Halden.

plakatsignering2

Artikkelen er annonsørinnhold fra Sol&Måne.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer