Gaveverksted med Verdensbro

Mørket har senket seg over den folketomme gågata i Halden torsdag ettermiddag, men det lyser varmt velkommen i vinduene til Verdensbro der 150 deltakere har tatt turen for å være med på gaveverksted.

Photo: Johannes Granseth

Prosjektleder Emilie Evjen Berg og hjelper Lavin Mirza har tatt på seg nisseluer for anledningen og er i full gang med å ønske velkommen. Forventningsfulle barn og voksne stimler sammen i gangen når hun forklarer konseptet.

Photo: Johannes Granseth

Publikum fordeles på tre stasjoner, på hver stasjon er det en ny oppgave.

– Når jeg ringer i den store bjella kan dere bytte gruppe forteller hun smilende. Oppgavene består av snømannjulepynt, engel, lyslykter og to forskjellige dorullnisser. Publikum strømmer inn og tar plass i salen og på formingsrommet i kjelleren og setter i gang med stor arbeidslyst.

Det er formingsinstruktør Edna Malaki som har laget oppgavene og flotte manualer med bilder som viser hvordan barna skritt for skritt skal gå frem og lage de flotte hjemmelagede gavene. På bordene ligger det materialer, formingsutstyr og pakkepapir.

Photo: Johannes Granseth

Instruktørene Daniel Sandvik og Håkon Mørland står på og går rundt og hjelper til, mens Farah Myhran serverer pepperkaker og rykende varm kakao på kjøkkenet. Mange unge fra Fargespill har også stilt opp denne dagen for å hjelpe til, blant annet Leandra som har tatt på seg jobben å pynte juletreet.

Photo: Johannes Granseth

18-åringene Mariama og Nydem fra Fargespill i Fredrikstad har fått jobben med å underholde.

– Jeg har et skikkelig crush for julesanger, og jeg så glad for at jeg har fått komme hit for å synge for dere, sier Nydem i mikrofonen, før jentene stemmer i med sangen En stjerne skinner i natt.

Photo: Johannes Granseth

Med julesanger og pepperkaker blir det god og lun julestemning på verkstedet og stemningen stiger i taket når selveste julenisse Basse banker på og har med seg en sekk full av godteposer til barna og ungdommene.

Rosen sitter løst etter at Emilie har ringt med bjella for aller siste gang og arrangementet er slutt.

– Takk for alt dere gjør! Verdensbro betyr så mye for oss, sier en forelder.

– Dere er så flinke, sier en annen.

– Tusen takk for fantastiske arrangementer, det er alltid så proft og flott.

Mange gode hjelper! Photo: Johannes Granseth
Kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves og sjef for kultursalen Martin Gundersen er innom på besøk. I midten; Dina Billington. Photo: Johannes Granseth

Arrangørene kan ikke annet enn å takke og bukke. Og med så mange gode folk på laget går ryddingen på bare 30 minutter! Neste helg arrangerer gjengen i Verdensbro en figurteaterforestilling og det er fortsatt noen ledige plasser.

Informasjon om påmelding finner du her

Følg med på Verdensbro på Facebook 

Alle foto: Johannes Granseth.

 

Kommentarer

kommentarer