Gatefoto fra Fisketorget

Foto: Bård Halvorsen

Kandusi presenterer de fire fotografene som står bak fotoutstillingen på Galleri Rød 17.- 27. august. I artikkel nummer én presenterer vi gatefotograf Bård Halvorsen:

– Gatefoto er en fin hobby. Du blir kjent med nye folk og nye steder, sier Bård Halvorsen. Flere av hans gatefoto fra Halden blir å se under årets fotoutstilling på Galleri Rød 17. –27. august.

Årets fotoutstilling er et samarbeid mellom Birthe Havnes, Bård Halvorsen, Bjørn Johannessen og Hans Petter Wille. De debuterte sammen på Rød i 2015, og lover ny utstilling med stor variasjon i tema og motiv.

Denne artikkelen handler om Bårds store lidenskap; gatefoto.

FISKETORGET: Området rundt Fisketorget har lenge samlet motorfolk og vært et viktig sted i Halden for å se og bli sett. Foto: Bård Halvorsen

Fanger gatas tivoli i linsa

– Jeg synes det er interessant å følge utviklingen i Halden i forhold til andre byer jeg har bodd og vært, sier Bård, som flyttet til Halden for 30 år siden.

– Siste fem år har Fisketorget vært min fotoplass nr. 1.

Bylivet rundt Fisketorget er interresant for alle som liker foto, historie og byutvikling.

– Fiskekoner fra Hvaler rodde til Fisketorget i Halden, solgte fangsten sin og rodde hjem igjen. Så ble torget holdeplass for busser og biler. Og de siste 20 somrene har Fisketorget vært stedet for tivoli, og amcartreff som besøkes av stadig flere langveisfarende.

– Jeg vet lite om biler, men ser at de 450 medlemmene i Halden Amcarklubb utretter mye fint for byen vår, og lager Grensetreff med program som flere familier setter av tid og bestiller overnatting til ett år i forveien. År etter år, tilføyer Bård Halvorsen. Han jobber til daglig som fotograf ved Høgskolen i Østfold. Før han begynte å lage nettavis for høgskolen i år 2000, var han journalist i Halden Arbeiderblad i 12 år

Gatefoto er en hobby som engasjerer flere

– I Amsterdam, London og Gøteborg har jeg lært mye av å gå sammen med gatefotografer fra flere land.

– Som gatefotograf møter du spennende folk og blir kjent med langt flere miljøer enn byens hovedstrøk.

– Via sosiale nettmedier deler gatefotografer bilder, erfaringer og viktige vurderinger, forteller Bård.

– De ivrigste gatefotografer jakter på avgjørende øyeblikk som engasjerer, morer eller forundrer. Gatefoto kan alene eller i en serie skildre noe i vår hverdag, som ikke trenger å ha nyhetsverdi, men likevel engasjerer med en stemning, et spesielt lys eller følelsesutbrudd fanget inn der og da.

– Ekte gatefoto er ikke avtalt på forhånd eller arrangert. Mine beste gatefoto fra Grensetreff i Halden siste 5 år vil fortelle én historie for seg, og én annen historie sammen. En dag tror jeg disse bildene kommer til å bli viktige for flere. Kom på Galleri Rød Herregård og se selv 17. – 27. august, sier Bård Halvorsen.

Åpningstider til fotoutstillingen på Rød

Torsdag 17. august kl. 18 – 21

Fredag 18. august kl. 17 – 24  (til konserten med Salmon Smokers avslutter)
Lørdag 19. august kl. 12 – 16
Søndag 20. august kl. 12 – 16

Fredag 25. august kl. 18 – 21
Lørdag 26. august kl. 12 – 16 (Kl. 14-15 forteller fotografene om “veien fram” til noen av sine bilder på utstillingen)
Søndag 27. august kl. 12 – 16

 

Utstillingens fire fotografer. Fra venstre: Bjørn Johannessen, Birthe Havnes, Hans Petter Wille og Bård Halvorsen

 

Mer informasjon om fotoutstillingen finner du på utstillingens facebookside.

Vil du lese om de andre fotografene bak utstillingen? Les om Bjørn Johannessen her.

 

Tekstene er levert av Fotoutstilling på Galleri Rød

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer