Garantister for julestemningen i 25 år

Halden damekor har besørget julestemningen på Luciadagen i 25 år. I år blir intet unntak. Torsdag 13. desember kan du gå og få julestemning i St. Peter kirke.

I fjor fylte Halden damekor 80 år. Dagen ble behørig feiret i Brygga kultursal med en storstilt jubileumskonsert. Neste uke rigger de seg atter en gang til i St. Peter kirke for sin tradisjonsrike julekonsert på Luciadagen.

Jeg stikker innom en øving på Rødsberg tirsdag kveld, drøyt tretti korister sitter i en halvsirkel rundt dirigenten i musikkrommet når jeg kommer inn. Annen-alt Gro Ohlgren hopper opp fra stolen og kommer bort til meg. Gro har sunget i Halden damekor siden 1986.

-Vi har en veldig stabil medlemsmasse i dette koret, forteller hun, det er veldig fint synes jeg. Vi er rundt førti medlemmer. Koret ble starta i 1937, og vi feira jo 80-årsjubileum i Brygga kultursal i fjor. Men vi har faktisk et lite jubileum i år også, siden det blir den 25. gangen vi holder denne julekonserten i kirken.

Koret har akkurat vært en tur på Solheim og sunget julesanger for beboerne der. Nå er det videre øving mot konserten neste uke. Jeg får en liten smakebit, og skal prøve å gjøre et opptak av koret når de synger Jul, jul, strålande jul. Men mobilopptaket yter dessverre ikke koret rettferdighet, så her får dere et annet (og bedre) opptak i stedet:

Dette opptaket er gjort av Edward Alten.

Jeg låner korleder Wenche Nilsen litt mens resten av koret finner frem noteark, og dirigent Svein-Gerhard Soma Hordnes setter damene i gang med Star Carol.

-Denne konserten er en veldig fin juletradisjon, sier Wenche. Det hele starter med at vi går i Luciaprosesjon inn i kirken og synger mens vi går. Vi har jo en egen Lucia i koret også. Vi synger tre Luciasanger, og så er det julesanger resten av konserten.

I får Halden damekor konkurranse av selveste Didrik Solli Tangen på Luciadagen, han kommer nemlig til kultursalen for å synge samme dag. Men Wenche regner med at det går fint.

-Jeg regner med at det kommer mye folk allikevel, sier hun. Vi har fått vår egen skare, og det bruker alltid å bli fullt i kirken. Jeg garanterer ikke for julestemninga på utsiden hvis regnet pøser ned, men inne i kirken blir det garantert julestemning!

Har du lyst til å komme i julestemning på Luciadagen? Ta deg en tur til St. Peter-kirken torsdag 13. desember. Konserten starter klokka sju. Billetter kan du kjøpe på Køhns.

Solist på konserten er trompetist Runar Jansen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer