Går en spennende høst i møte

Sommeren er såvidt på hell og på Bergstrøm Kjøtt-og delikatesse gjøres det klart til høstens godsaker. Unni Trollnes, eier av bedriften, oppsummerer sommeren som veldig bra og er spent på de kommende månedene.

Sommeren har vært hektisk i butikken på Tista Senter. Haldenserne har handlet godt med både pølser, potetsalat og marinert kjøtt. I dagligvarebutikkene i byen har også varene gått unna. Potetsalaten er en sikker vinner.
– Haldenpølsa og Tistedalspølsa vår selger veldig godt. Det er morsomt at butikkene i Tistedal selger absolutt flest Tistedalspølser, ingen tvil om at de er patrioter, forteller Unni.
Sommeren betyr ofte noen snarveier på middagsfronten, for det er ikke alltid det frister å stå inne å kokkelere i ferien. Da syns mange det er fint å svinge innom Bergstrøm og kjøpe med seg for eksempel bifflapskaus eller levergryte hjem.

11214331_945935738797609_1997022683248992451_n

Selv om sommervarmen endelig har kommet og sommerfølelsen er sterkere enn for noen uker siden, er de ansatte på Bergstrøm godt i gang med å planlegge høstsesongen.
– Høsten er tiden for gode suppe-og gryteretter. Vi selger naturligvis mye suppekjøtt, oksehaler og annet snadder, sier Unni.
Selv er hun glad i å lage en stor kjele med pølselapskaus.
– Den er veldig enkel med pølser og gode grønnsaker som får stå å putre sammen en stund. Jeg kan spise den flere dager på rad jeg, men sønnen min begynner å protestere etter den samme middagen tredje kvelden.
Hvis noen er spent på når de får inn ferskt lam, kan hun fortelle at det etter planen er i uke 37-38.

10662130_779049678819550_6736070683165516422_o

Unni driver bedriften med hjertet, ikke hodet. Det er i mange sammenhenger en god egenskap siden det medfører mye morsomt, men når det kommer til økonomi og lønnsomhet er det hodet som bør få styre.
– Jeg er så utrolig glad i Bergstrøm, de ansatte, produktene og kundene våre. Men vi lever ikke for evig og alltid hvis ikke folk bruker oss, sukker hun.
Hun forteller om en veldig presset konkurransesituasjon der de aller fleste er ekstremt opptatt av pris, og ikke så veldig opptatt av kvalitet og nærhet til maten. Bedriften har høyere lønnsutgifter enn en ren matindustribedrift siden det er mennesker i alle ledd som lager maten, pakker, priser og kjører.

Bergstrøm leverer til dagligvarebutikkene i Halden og har mye catering. I tillegg er det butikken på Tista Senter som er bedriftens ansikt utad og der de har absolutt best kontakt med kundene.
– Det er selvfølgelig frustrerende å høre om kunder som forteller at ”Jeg handler i Sverige hele året, men julematen min skal være norsk så den handler jeg hos dere”. Folk må forstå at vi ikke overlever på at folk bare handler hos oss i desember, forteller hun.
Unni er opptatt av at hun ikke sutrer eller klager, hun vil bare fortelle realiteten.
– Jeg er veldig takknemlig for alle de faste kundene som handler trofast hver måned, hver uke og noen hver dag. Vi håper vi kan inspirere folk til å bruke oss oftere, så vi kan leve i mange år til og levere kvalitetsmat til haldenserne.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer