– Gå inn med et åpent sinn

De aller fleste har nå fått med seg at det ligger et stort skip ved havna i Halden. Noas Ark er 70 meter lang, 10 meter bred og 13 meter høy. Men hva skjuler seg på innsiden?

Det er omtrent 14 dager siden Noas Ark fikk avslag på å komme til Fredrikstad, og dermed tok turen til Halden i stedet. Siden den gang har det ligget ved kai ved utkjøringa til Sauøya, og mange haldensere har tatt turen innom.
Mannen bak det mektige byggverket, Aad Peters, kjøpte arken for mange år siden og begynte straks å bygge den om.
– Sammen med 50 medarbeidere og kunstnere fra hele verden formet han arken til det den er i dag. Det tok seks måneder, blir vi fortalt.
De brukte 140 dager på å sage alle trærne til bjelker, planker og bord.

Når man kommer inn, er det lite som minner om et tradisjonelt skip. Etter at inngangsbilletten er betalt får man utdelt et kart, og det kommer godt med, for her er det mange kriker og kroker.  ”Reisen” begynner på øverste dekk.
– Noas Ark er en stor hemmelighet, slik den virkelige Noas Ark var.  Sett utenfra et kjempesvært treskip som driver omkring på Livets hav på mystisk vis. Inni er det mange ting, som ikke alle får med seg. Men den som leter – den finner, står det på kartet.

Vi tar oppfordringen med å lete, og sammen med flere andre besøkende lar vi oss fasinere av utsmykninger, skulpturer, dyr og byggverk.
Målet med Noas Ark er å fortelle historiene fra Bibelen, og på øverste dekk starter det naturlig nok med Adam og Eva. Deretter går det videre til Livets Tre, Kain og Abel, Noa, Abraham og mange flere historier og skikkelser frem til man er på nederste dekk med ”Røttene til Livets tre”.

Uavhengig av hva man mener om tro og tvil, er det ingen tvil om at Noas Ark er et imponerende byggverk. De besøkende vi møtte underveis på vår tur gjennom fire etasjer var også imponert og begeistret over hva Aad Peters og hans mannskap har fått til.
Arken er gjennomgående godt tilrettelagt for barn som vil leke og er nysgjerrige.
Vi tar oss friheten å dele oppfordringen fra Aad Peters til de besøkende:
For å oppdage alt dette sammen med Noa og de mange fortellingene som skipet inneholder, må du gå inn med åpne øyne, åpent hjerte og åpent sinn.

Noas Ark blir liggende i Halden i  alle fall en drøy uke til, og er åpen hver dag fra kl. 10 til 20.

****
Vil du vinne inngangsbilletter?
Vi vil trekke to personer som vinner to billetter hver!

Det eneste du må gjøre for å være med i trekningen er å fortelle oss hvem du vil ha med deg ombord eller hvem du vil gi bort billettene til.

Vi trekker vinnerne førstkommende fredag kl 21.

Lykke til!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer