Ga bort sjekker på til sammen 34 000

Sammen for Halden kunne gi bort to sjekker på 17 000 kroner til Kirkens Bymisjon ungdomsprosjekt og Ungdomssamfundet denne uka.

I fem år på rad har Trine Kristiansen og pappa Leif invitert til veldedighetskonsert i Immanuels kirke før jul. Artister og frivillige har stilt opp gratis for å lage et kjempeshow til inntekt for byens ungdommer. Overskuddet har Trine og Leif  delt mellom Byparken på Kirkens Bymisjon og Extra Giverglede. I år ble det ikke noen julekonsert i kirken, som de fleste andre måtte Trine og Leif avlyse sitt arrangement på grunn av korona. Men innsamlingen ble ikke avlyst!

– Da det ble bestemt at vi ikke skulle gjennomføre konserten ringte vi rundt til alle sponsorene, forteller Leif. Vi spurte dem om vi kunne beholde pengene de hadde donert til konsertprosjektet, og legge dem rett i innsamlingspotten i stedet. De sa ja, så allerede da hadde vi en stor sum.

Trine og Leif gikk ut og oppfordret folk til å vippse. Og folk vippset.

– Vi har fått inn nærmere 12 000 på vipps, forteller Leif, så det er jo helt utrolig. Jeg vil gi en stor takk til alle dere som har vippset! Jeg vil også sende en stor takk til alle dem som har hjulpet oss gjennom årene; artister, frivillige og sponsorer. Uten dere hadde vi ikke klart å få til alt dette. Siden vi startet har vi nå samlet inn totalt 240 000. Det er jo ganske utrolig.

Trine og Leif sammen med konferansier Trond Henriksen på Sammen for Halden 2019.

Mikaela Røstadli Dahl synes det var leit, men nødvendig at konserten i kirken ble avlyst.

– Det er nok mange juletradisjoner som har blitt ødelagt grunnet covid-19, sier hun, men gode tradisjoner lar seg ikke ødelegge av en pandemi, så neste år er jeg sikker på at vi alle kan gjennomføre juletradisjonene våre

Mikaela ble gledelig overrasket da hun mottok årets sjekk.

Mikaela Røstadli Dahl på Ungdomssamfundet har fått en førjulsgave fra Sammen for Halden i flere år på rad. Koronaåret 2020 var intet unntak.

– Da Trine og Leif kom inn med en sjekk på 17 000 uten å hatt konsert stoppet hjertet mitt litt, forteller Mikaela. Det var helt rått, og så uventet. Denne gangen skal pengene skal gå til julegaveaksjonen vår. Grunnen til at pengene skal gå til julegaveaksjonen i år og ikke til Ungdomssamfundet er fordi det er utrolig mange barnefamilier som går en tøffere jul enn noen gang i møte. Vi ønsker å bidra så godt vi kan, slik at disse familiene kan senke skuldrene litt og få en fin julefeiring. Vi er så sykt takknemlige! Dette vil komme så mange barnefamilier til gode nå i denne koronajulen.

Trond Henriksen skulle egentlig ha vært konferansier på førjulskonserten i Immanuels kirke.

– Julekonsertene til Sammen for Halden har blitt en tradisjon som har gledet mange, sier Trond, men avlysningen var en riktig avgjørelse med tanke på spredningsfare og tiden vi lever i nå. Derimot er jeg svært sikker på at neste jul så skal BRA-bandet og mange andre fylle Immanuels Kirke med glede.

Trond ble også overrasket over summen på årets sjekk. For 17 000 kan man få gjort mye for ungdommene på Byparken.

–Kirkens Bymisjon er takknemlig for den innsatsen som Trine og Leif gjør for å skape en varmere og inkluderende by, sier Trond.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer