– Gå aldri noe sted uten kamera

Du har nok sett minst ett av hennes bilder på facebook. De har en tendens til å spre seg i rekordfart. Nina Røsnæs har blitt kjent for mange i Halden som hun som tar de fantastiske bildene av blant annet Fredriksten festning.

Nina Røsnæs kjøpte sitt første speilreflekskamera i 2013, og etter det har hun tatt tusenvis av bilder.
– Jeg har alltid likt å være kreativ. Tegning, maling og å lage mat er noe jeg liker. Men det er fotograferingen jeg brenner for nå, det gir mål, mening og driv, forteller hun.
– Jeg tok fotokurs hos Tom Andreassen og Arne Isaksen i begynnelsen. Etter det har det blitt et driv i hverdagen å jakte på blikkfang.

nina

Røsnes tar bilder av mange forskjellige tema og motiv, men felles for de fleste bildene er at det er utendørs.
– Det som motiverer meg når jeg finner motiver er små og store vakre ting naturen har å by på. Det er god medisin for meg siden jeg ikke alltid har så god helse, forteller hun.
Hun liker å finne frem til gamle bygninger med mye historie, det gir inspirasjon.
– Men også solnedganger, havet og månen er fascinerende motiver.

Fredriksten festning er en gjenganger på bildene hennes, noe mange haldensere setter stor pris på. Men når det kommer til drømmemotivet må vi ut av fylket og til andre siden av landet.
– Jeg besøkte Sogn og Fjordane i sommer, og naturen der er spektakulær. Men målet med turen var en form for et drømmemotiv for meg. Vi besøkte Harastølen, et gammelt, nedlagt og vakkert sanatorium i Luster, forklarer hun.
– Et sted med mye historie og fantastisk natur.

IMG_2247

Røsnæs har fått en del erfaring gjennom alle de tusenvis av bildene som er knipset de siste årene. Hun deler gjerne tre fototips.
– Gå aldri noe sted uten kamera
– Dra på tur og la naturen og omgivelsene lede deg
– Ta mange bilder

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer