Fyrverkerikonsert med blåseensemblet: Motown 60 år

Fargesprakende fyrverkeri og sydende soulfest med flere av landets aller beste stemmer! En gratiskonsert muliggjort med generøs støtte fra Sparebank1stiftelsen Halden og Berg Sparebank. I år feirer Motown-eventyret 60 år og Det Norske Blåseensemble har samlet et stjernelag for å hylle artister som Marvin Gaye, Jackson Five, Stevie Wonder, Diana Ross og mange, mange fler. Varmt velkommen til folkefest med musikk, mat og drikke på Halden torg!
Motown er lyden av Detroit og revolusjonerende soul music fra knitrende vinyl. Mentale bilder av svette verdensstjerner med sjel-vrengte ansikter. Marvin Gaye, Jackson Five, Stevie Wonder, Smokey Robinson, The Marvelettes, Diana Ross og mange, mange fler. De som befant seg midt i den banebrytende samtiden. Da musikken for alvor skulle bli brobyggeren mellom sorte og hvite over hele verden, og raseskillene skulle vike. De som skulle la seg inspirere av artistene. Av soundet. Av den nye tiden.

Blant disse finner vi en kruttsterk rekke av norske sangere. Med store stemmer som – om man skulle lukke øynene – ikke ville la seg avsløre som hvite. Rekken er selvsagt kronet av hele landets «Mr. Motown», Odd René Andersen. Østfolds soulkonge som har imponert med sin sjelfulle stemmeprakt i en årrekke – både på plater og gjennom utallige TV-opptredener. De seneste åtte årene har han spilt konsertene «My Motown Christmas» for over 50.000 publikummere.
Julie Dahle Aagård ble omtalt som selve reinkarnasjonen av en afro-amerikansk souldronning da hun endelig leverte soloalbumet Stumpin’ feet  i 2009. Et album som for øvrig ble nominert til Spellemannspris samme år. Adam Gryting; stjernetalentet på 13 år som tolker en ung Michael Jackson til fingerspissene.
Frode Vassel og Håvard Gryting; hver for seg to av landets sterkeste stemmer og selvsagte valg i ensemblets line-up:

Konsertens musikalske leder, Jens Wendelboe, har med seg Motown-hyllestens eneste utenlandske alibi: New York-baserte Stephanie Harrison. Hun er en «rising star» – også i europeisk skala – og henter sin inspirasjon fra blant annet Aretha Franklin og Ella Fitzgerald.

Stjernelaget av musikere og artister presenterer en hitparade av Motowns listetopper samt låter av artister som har latt seg inspirere av eventyret, soundet og legendene. Sammen bidrar de til å holde Motowns misjon levende 60 år senere. It’s all about the music:

“…for all people – white and black, blue and green, cops and the robbers”. – Berry Gordy, grunnlegger av Motown Records.

Gled deg til en fargesprakende kveld med Det Norske Blåseensemble og artister – på torg og på himmel!

Her finner du praktisk informasjon om arrangementet.

Tekst: Det Norske Blåseensemble

Kommentarer

kommentarer