Fylte søplesekker og trillebårer med skrot

Tenk deg sol fra skyfri himmel, bølgeskvulp og strandkos. Og midt i all idyllen ligger det masse søppel. Det kunne vært realiteten til sommeren i Engevika, men takket være iherdig innsats fra frivillige er det nå ryddet for søppel og skrot. 

Elin K. Ajer Andreassen er en av initiativtagerne til strandryddeaksjonen. Hun forteller at de fikk ryddet bort en hel del i løpet av lørdagen.
– Vi møttes fem personer med tre trillebårer på formiddagen og satte kursen mot Engevika. Der ble vi etter avtale møtt av Jahn Harboe med Havnevesenets lekter.

De startet med å rydde i Engevika, og deretter tok de den første bukta etter Grønnesletta og Stenbrygga.
– Vi fikk også rydda bortover fjellet fra Engevika og nesten bort til Grønnesletta, forteller Andreassen.
Etter lunsj i det fri satte de kursen mot Skysskafferen. Da kom det også flere frivillige til.
– Vi tok med oss en pall og ryddet en strand til på veien dit.

– Den siste stranda som ble ryddet var stranda mellom fyret og Rødnabbene der isen i vinter har kappet alt i sivet. Der var det nok å gjøre for en skikkelig økt.

Etter den runden var det noen som tok skogsveien tilbake, andre ble med flåta til Engevika.
– Der pakket vi sammen trillebår, bøtter og sekker før vi satte kursen hjemover. På veien fylte vi enda to trillebårlass, avslutter Andreassen.

Underveis fant de mye forskjellig søppel og skrot. Blant annet en oksygenflaske fra Göteborg Brandservice som ble overlevert til Brannvesenet.

– Det ble en riktig koselig dag som ble kronet med solskinn utover ettermiddagen. Totalt var det ni voksne og to barn i sving i over fire timer. Takk til alle som bidro!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer