Juleselskapet fyller 30 år!

Juleselskapet har satt opp familieforestillinger til Jul i gamle Fredrikshalds Teater i siden 1990. Blant våre gjentatte klassiske oppsetninger er Egner- stykker som «Hakkebakkeskogen» og «Kardemomme by», «Et Julekvad» av Charles Dickens og ikke minst «Reisen til julestjernen».

Juleselskapet er en tradisjonsbærer i Haldens kulturmiljø hvor samhandling på tvers av generasjonene står sentralt. En arena hvor barn og voksne leker og lærer sammen, med det formål å skape magiske teateropplevelser i Fredrikshald Teater i førjulstiden. Ca. 100 amatører i aldersspennet 5 – 75 år er hvert år aktive som skuespillere, dansere, musikere og støtteapparat. Siden oppstarten har Juleselskapet vært en arena for vekst og tilhørighet for anslagsvis 1000 barn, ungdom og voksne. Noen av aktørene som i dag står på scenen som voksne, har bokstavelig talt blitt ammet i kulissene som barn.

I anledning 30 års jubileet, så har vi den store glede av å kunne fortelle at vi har fått muligheten til å sette opp NØTTEKNEKKEREN (En julemusikal) som hadde ur-premiere på Trøndelag Teater i 2013 med enorm suksess.

Juleselskapet har som første teaterlag utenfor Trøndelag Teater fått tillatelse til å sette opp denne publikumssuksessen i Fredrikshalds Teater med premiere 27/11-2020

Nøtteknekkeren (en Julemusikal) er basert på det kjente eventyret «Nøtteknekkeren», som ble skrevet av E.T.A Hoffmann i 1816, og gjort til en ballett av Peter Tsjajkovskij i 1892.

Mads Bones, Kyrre Havdal, Matilde Holdhus og Olve Løseth har skrevet manus, musikk og sangtekster til denne forestillingen som inneholder mange av de kjente karakterene som Nøtteknekkeren, Rottekongen og Nøttegeneralen som man kjenner fra orginalen.

Med nyskrevet musikk og fargeglade kostymer og kulisser er dette en fartsfylt, leken, humoristisk og litt skummel forestilling, som vi har stor tro på at Haldens befolkning vil sette like stor pris på som de mange tusen som har sett den oppført på Trøndelag Teater.

Juleselskapet – Leverandør av byens julestemning i 30 år

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer