Fullt hus på Erlandsens Conditori

Det har vært fullt hus og travle dager på Erlandsen Conditori siden gjenåpningen av caféen forrige uke.

Døren står knapt stille på Erlandsens Conditori mandag ettermiddag, en jevn strøm av kunder går ut og inn av caféen. Det er nesten så det ikke går å få vekslet to ord i slengen med innehaver Sverre Stang, han må stadig gå til ventende kunder.

-Fredag og lørdag var det sprengfullt, forteller Sverre fornøyd, og jammen er det ikke fullt hus i dag også. Og så på en mandag!

Man skulle tro at lunsjrushet er i ferd med å gi seg når klokken nærmer seg to en mandag ettermiddag, men det er ingen bord ledige på Erlandsens, og kundene fortsetter å strømme på. Det er bare å ta seg en tur innover i caféen, Sverre er travelt opptatt med å ekspedere.

-Det er hyggelig at det er så mye folk her, sier en glad gjeng på et lite bord innover i lokalet.

De fikk akkurat snappet til seg et lite bord før en litt større damegjeng entret caféen. Trioen synes det er svært hyggelig at Erlandsens Conditori er gjenåpnet.

Svein Bjørneby, Liv Nakken Bjørneby og Kari Nakken Melhus fikk snappet til seg et bord på Erlandsens mandag ettermiddag.
Bjørg Gonder, Hildur Rokne Slang, Kirsti Jappée og Astrid Jacobsen var kunder hos Sverre på pannekakeriet, de synes også at det er hyggelig med gjenåpning av Erlandsens.

 

Bjørg Gonder, Hildur Rokne Slang, Kirsti Jappée og Astrid Jacobsen har plassert seg ved et større bord i Erlandsens innerste rom. De er akkurat ferdige med å spise, og de er alle enige om at det er veldig hyggelig å komme til Erlandsens Conditori.

-Det er så nydelig møblert her, sier de, og så fine bilder på veggene!

Jeppe og Erlandsen

Sverre står fortsatt og ekspederer, og døren går stadig opp for nye kunder. Som mange vet var Sverre Stang også med på teateroppsetningen Jeppe på Berget på Fredrikshald teater forrige uke. Sverre er styremedlem i Fredrikshald Theaterselskab, men var også tildelt rollen som Jeppes forsvarer i teateroppsetningen.

Hvordan har det vært å sjonglere teateroppsetning og åpning av ny café på én og samme uke?

-Det går helt utmerket, sier Sverre, det har ikke vært noe problem. Jeg har løpt fra det ene til det andre, og det har bare vært morsomt.

Det var folksomt på Erlandsens mandag ettermiddag.
Sverre viser frem menyen, som byr på mye av det samme som restauranten på Torget bød på før den stengte. Noen retter er imidlertid tatt ut av menyen. – Jeg har jo gått fra å drive restaurant, til å drive café, sier Sverre.

Døren som ikke sto stille

Nye kunder strømmer stadig på. Noen kommer for å betale, heldigvis, sånn at det frigis et og annet bord. Det går ustanselig i døren.

-Vi synes det er blitt så fint her, sier noen damer som står i kø for å betale.

-Tusen takk, det er så hyggelig å høre, svarer Sverre med et stort smil.

-Gratulerer Sverre, sier en kunde som akkurat har ankommet, han må strekke hals og prate over hodene på alle som står i kø for å betale.

-Takk! Sverre vinker.

Sverre har ikke tid til å prate lenge om gangen mandag ettermiddag, kundene strømmer på.

Noen damer har tatt på seg jakkene sine, og går mot døren.

-Takk for oss, roper de gjennom folkemengden.

-Kom snart igjen, svarer Sverre.

Han ekspederer og konverserer, det går i ett. Og sånn står han fremdeles når jeg forlater Erlandsens Conditori en stund senere. Og når jeg går møter jeg enda flere kunder i døren.

Erlandsen åpner dørene klokken 10.30 hver dag mandag – lørdag. Og så stenger de når det blir tomt for folk, eller når klokken begynner å nærme seg fem.

 

 

 

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer