Front Page-bokprat med Knut Nærum

Onsdag 31. mai kommer Knut Nærum til Kulturhuset for å bokprate med Tom Skjeklesæther om Front Page-boka Qualified

Nå er den her; boka om Front Pages debutskive Qualified. Nok et Halden-produsert album har altså fått plass mellom to permer i Christer Falcks folkefinansierte bokserie Norske Albumklassikere, og denne gang er det Knut Nærum som har bedrevet skriveriene.

Les intervjuet med Knut Nærum om boka her!

Onsdag 31. mai kommer altså forfatteren til Halden for å boksnakke om Qualified. Og siden Knut Nærum intervjuet Tom Skjeklesæther til bokprosjektet, hvorfor ikke snu på flisa og la Tom intervjue Knut denne gangen?

– Denne boka handler jo om Front Page-plata, forteller Tom. Men den handler jo også om Knut Nærums oppvekst her i byen, og hans forhold til begrepet Haldenrock. Så det er jo mye lokalhistorie her også, fra 60- og 70-tallet og frem til han flytta. Knut flytta jo egentlig fra byen før Haldenrocken inntraff, men han hadde en nærhet til byen som gjorde at han fulgte dette her en stund allikevel.

Tom og Knut vokste begge opp på Låby.

– Vi bodde noen hundre meter unna hverandre. Knut var yngre enn meg, men jeg husker at vi lekte sammen da vi var små. Det var noen dramatiske hendelser der også i løpet av oppveksten vår, som jeg regner med at vi sveiper innom på onsdag.

I motsetning til Knut forble Tom i Halden en god stund lenger, og ikke bare det, han hadde direkte befatning med Haldens første rockeband Front Page også. Han starta jo plateselskapet New Noise, må vite.

– Det var Qualified som var den første singelen på New Noise. I 1979. Så jeg hadde jo en viss rolle i den sammenhengen.

Dette blir altså en bokprat om Haldenrock, om det å vokse opp i byen på 60- og 70- tallet, og om musikk og dramatikk. Heng med!

 

Billetter kan du kjøpe her!

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer