Frister haldenserne med tango

Den siste helgen i mai kan du lære å danse tango på Knivsø. En av initiativtagerne, Mona Baekken, håper mange tar turen. 

Tango oppsto som en dans på slutten av 1800-tallet i Argentina og Uruguay. Takket være danseglade og nysgjerrige haldensere finner den nå også veien til festningsbyen.
– Vi ble kjent med hverandre på Dansens Dag i april. Vi snakket om at det hadde vært hyggelig med et sted vi kan gå ut for å danse og treffe andre mennesker, sier Mona. Hun er i arrangørgruppen sammen med Anne Kloster, Hilde Rustad og Christer Stenstrøm.

Mona forklarer entusiastisk at tango kan danses av alle så lenge man kan stå og gå på beina.
– Tango kan danses enkelt med bare grunnsteg og mer komplisert med ulike variasjoner og improvisasjon. Det er en dans som byr på mye og den er for folket.

<iframe width=»420″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/bXhQNRsH3uc» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Førstkommende fredag og lørdag inviterer de til tangokurs på Knivsø Hovedgård.
– Vi får besøk av den kjente instruktøren Ramón Gemenez fra Oslo. Han driver Oslo Tango Club og Tango Oslo. Alle kan delta så lenge de er over 18 år, både nybegynnere og de som har danset tango før, forteller Mona.

De har etablert facebookgruppen ”Tango Halden”, og har allerede lagt planer for hvordan haldenserne kan fristes til å danse tango fremover.
– Kurset på Knivsø blir oppstarten. I tillegg er vi i dialog med Stenhoggerfestivalen som er i juni.  Der er planen å etablere et tangomiljø.  Til høsten skal vi prøve å få til faste tangokvelder.

Ønsker du å vite mer om kurset og planene fremover?
Facebooksiden til ”Tango Halden” finner du her.

 

Kommentarer

kommentarer