Frister det med et gjørmebad?

Søndag 14.juni kan du få deg et skikkelig gjørmebad. Du må riktignok dele det med flere andre, og det er mulig at du er både sliten og lykkelig etter badets slutt. Velkommen til Råtassen 2015! 
Foto toppbilde: Robert Løwengreen

TTIF inviterer til det de selv kaller ”Haldens morsomste løp” søndag 14.juni. Terrengløpet går gjennom bekker og myrer.  Det er røffe forhold. Klassene i løpet er delt opp etter alder, bortsett fra den ene voksenklassen som har navnet  ”extreme” der de skal løpe to runder.
– Det pleier å være litt i overkant av 100 deltagere. I år er det faktisk rekord i antall forhåndspåmeldte, så det lover godt, forteller Trond Nomell fra TTIF.
Han tok initiativet til løpet etter at han hadde laget et ”gjørmeløp” for barn ved en barneskole i Trøgstad. Barna sprengte egne grenser og viste en enorm mestringsfølelse. Det ga inspirasjon videre.
– Det morsomme med Råtassen er at det er et løp for alle, enten du er skikkelig konkurranseinnstilt eller du bare vil teste dine egne grenser. Det er et annerledes løp enn de vanlige.  Her får du fine utfordringer underveis med både gjørme og vann, sier han entusiastisk og håper at mange blir med på søndag.

1006108_10200136713277438_1125311053_n
Foto: Robert Løwengreen

En av dem som storkoser seg med Råtassen er Kajsa Nilsson. Den kjente orienteringsløperen er ikke redd for utfordringer, og innrømmer gjerne at hun gleder seg til søndagen.
– Jeg har vært med et par ganger tidligere, og har mange gode minner. Første gangen jeg deltok løp jeg  ”Extreme”-runden og da ble jeg så utrolig kald. Nå får en dukkert være nok, så jeg skal delta i vanlig klasse, forteller hun.  Hun er som regel å se på startlisten til det som er av løp i Halden, og når startnummeret kommer på er også konkurranseinstinktet på topp til tross for at det er flere år siden hun ga seg med toppidrett.
– Råtassen er fantastisk på så mange måter, og den inneholder mange momenter som ingen av oss er spesialister på. Det handler mest om vilje og mental styrke, og det beste er at alle kan være med uansett bakgrunn, sier hun begeistret.
Nilsson er lærer til daglig, og har utfordret klassen sin til å være med. Hun har enda ikke fått tilbakemelding om at noen av dem stiller, og tar det foreløpig som et kompliment.
– Hvis ingen av dem deltar, betyr det vel at de fortsatt sitter igjen med en god del respekt for meg. Gjengen min på Rødsberg består av tyve godt trente gutter. Merkelig hvis de ikke tør å utfordre meg, avslutter hun med et smil.

Løpet arrangeres ved Ormtjernhytta, en idyllisk plass som turfolk bruker hele året. Enten du skal være tilskuer eller deltager på søndagens løp, frister TTIF med at kiosken er åpen og det kommer en grillvogn.
Ønsker du å lese mer om Råtassen, anbefaler vi at du besøker sidene til TTIF.

Kommentarer

kommentarer