Frister det med en tur i ubåt?

Syns du det høres spennende ut med en ubåttur i den svenske skjærgården? Da kan bedriften Upplevelsespresent hjelpe deg med å oppfylle drømmen. 

Det høres nesten for godt, eller utilgjengelig ut til å være sant, men det er faktisk en helt reell mulighet. Ubåten kjører vanligvis i skjærgården utenfor Stockholm, men fra 18.mars til 3.april tar de turen til Grebbestad.
– Ubåten er ti meter lang og har plass til tre personer i tillegg til kapteinen. Båten kan gå ned til omtrent 500 meter, men vi holder oss til 60 meter av sikkerhetsgrunner, forteller Lasse Schmidt Westrén. Han har grunnlagt firma og er også kaptein på ubåten. Han har alltid interessert seg for luftfart, og sammenligner det med følelsen av å være i en ubåt.
– Å kjøre ubåt er en fantastisk frihetsfølelse. Kanskje enda mer enn å fly, for i ubåten er det ingen som ser hvor du befinner deg og du får se områder som ingen mennesker har sett før.

UbatsaventyrLight_BS

Steffen Backe er norsk, men jobber i Upplevelsespresent i Stockholm. Han er veldig glad for at de skal ta turen til Grebbestad slik at også nordmenn får muligheten til å oppleve vestkysten under vann.
– Dette er den eneste sivile ubåten i Nord-Europa og dermed en helt unik mulighet til å dykke ned med en ordentlig ubåt. Ubåten ble opprinnelig bygd for den svenske marinen, forklarer Backe.
Han håper mange vil benytte seg av sjansen til å bli med på turen, siden vannet rundt Grebbestad er ekstremt bra å dykke i med den gode sikten.

Schmidt Westrén håper de får besøk av mange nysgjerrige nordmenn som vil lære mer om ubåt og livet under vann. Noen ganger opplever og ser de ting som ikke er planlagt eller forventet.
– Under en lengre undervannstur så vi et fantastisk vrak som vi utforsket en god stund og så kjørte vi videre. Når vi så skulle finne det igjen ved et senere tilfelle fant vi aldri skipet. Kanskje det var et spøkelsesskip?

Ubåten har plass til tre personer og kapteinen, og turen varer i omtrent en halvtime. Vil du vite mer om tidspunkter, pris og praktisk informasjon så finner du det på Upplevelsespresent.se.

Vil du vinne en tur med ubåten?
Sjekk konkurransen på facebooksiden vår.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Upplevelsespresent.se

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer