Frisk og forførende operakveld

Siste torsdagen i februar er det klart for et nytt Opera på Bryggerhuset. Sangerne omtaler den kommende kvelden som ung, frisk og forførende.

Ida Gudim og Magnus Dorholt Kjeldal har kjent hverandre i seks år. De har studert sammen både ved Barratt Due musikkinstitutt og senere ved Operahøgskolen i Oslo.
– Vi sang kjæresteparet Guglielmo og Fiordiligi sammen i ”Cosi Fan Tutte” på Den Norske Opera og Ballett i 2014. Vi har til og med gjort en miniopera på Ellingård noen år tilbake. Så vi kjenner hverandre godt, forteller sopranen Ida Gudim.

Ida har hatt stor suksess internasjonalt med å fremme Nordisk musikk og jobbe med musikere av ulike nasjonaliteter. Hennes siste prosjekt var en konsertturné i Japan i samarbeid med Grieg Society, og hun har hatt tilsvarende konserter i Sør-Afrika, Spania og Island, for å nevne noen. Opprinnelig er hun fra Fredrikstad.

Ida Gudim - 1

– For meg er det alltid hyggelig å få komme tilbake til Østfold! Det er alltid god stemning. Det er i grunn så mange gode operasangere som kommer fra Østfold, så jeg synes det er flott at lokale faktisk får sjansen til å høre “sine egne” iblandt, sier Ida.

Til tross for sin unge alder er telemarkingen og barytonen Magnus allerede en ettertraktet opera- og konsertsanger. Han har en moden, varm og fyldig stemme, og en behagelig og flott tilstedeværelse på scenen. Denne sesongen debuterte han blant annet i tittelrollen i Figaros bryllup i Kristiansund hvor han høstet gode kritikker for sitt naturlige og livlige spill. Nå kommer de to altså til Halden hvor de lover en likevekt mellom duetter og arier.

– Det blir forelske, forførelse og dramatikk og noe av det vi synger er for eksempel “Bess, You is my Woman” fra Porgy&Bess og “Weiss Du es Noch” fra Csardasfürstinnen, avslutter de to.

Opera på Bryggerhuset arrangeres 25.februar.
Inngang kr 200,- og billetter kjøpes i døren frem til klokken 20.30.

Artikkelen er betalt av Opera Østfold.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer