– Fortellertradisjonen bør gjenopplives

Lena Schattenherz er over gjennomsnittet opptatt av fortellerteknikker og motivasjon. Nå lanserer hun både kurs og forestillinger som hun håper haldenserne er nysgjerrige på. 

Lena har 15 års erfaring som lærer og tok nylig en mastergrad i engelsk, kommunikasjon og undervisningsmetodikk ved HiØ. I første omgang skal hun tilby kurs i spansk, engelsk og motivasjon. I tillegg holder hun på å utvikle en forelesning/underholdningspresentasjon med forskjellige tema. Et av temaene er ”Julefeiringens historie”.
– Planen er at julefeiringens historie skal settes opp før jul. Det blir en miks av forestilling og foredrag hvor jeg bruker visuelle hjelpemidler og god gammeldags fortellerteknikk for å ta publikum med på en nostalgisk og inspirerende reise gjennom julefeiringens mange epoker.

Så hvordan skal du motivere haldenserne til å komme på forestillingen?
– Forestillingen skal være morsom, ganske lærerik, litt inspirerende og veldig nostalgisk. Vi kommer til å se bildemateriale fra svunne tider. Fra hvordan julefeiringen var for et par hundre år siden da våre besteforeldre og oldeforeldre var små og forventningsfulle.

Hun har tidligere hatt sporadiske språkkurs i Halden og Sarpsborg og gleder seg til å komme i gang med dette igjen.
– I både spansk- og engelskkursene vil vi ha såkalte ”temakurs” hvor kurset går over en helg og inneholder flere komponenter enn tradisjonelle språkkurs. På temakursene er varigheten kort og intens. Mat, kultur og litteratur har også fått plass på disse kursene. Det blir ganske unikt, forteller hun.

Hun er spent på haldensernes respons.
– Jeg ønsker å vise at fortellertradisjonen bør gjenopplives litt også utenfor en ren teatersetting. Foredrag bør slett ikke være ensbetydende med tørre professorer bak støvete skrivebord.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer