Førsteklasses feelgood med The Paws

Vi har mange ting å være stolt av her i Halden. Thor Martin Thorsen er en av dem.
På Bryggerhuset Syd var det såkalt proppfullt da Thorsen og gjengen debuterte på hjemmebane med prosjektet «The Paws». Godt plassert i stressless midt på hjemmekoselig scene med planter og lamper, startet den 45 minutter lange konserten med «Noises» og stemninga var satt. Thorsen er etterhvert en godt erfaren låtskriver, og tar oss med i sitt univers av punkpop, new wave, pop og indierock. For det er litt dét med denne fyren; han er fargelagt av mange faser og stilarter, og utifra det blir låtene helt hans egne. Hvis man skal dra assosiasjoner, får du følgende av undertegnede; nittitall, Elvis Costello, tidlig R.E.M., Green Day.IMG_0491
Bandet sitter som ei kule, og det blir umulig å ikke dra fram disse. Kommunikasjonen på scenen var ypperlig. Magnus Buer Hansen, en usedvanlig dyktig og kreativ trommeslager, verken mer eller mindre. Marius Granberg Rekstad posjonerte vakkert tangenter og kor, Simen Følstad Nilsen er fremragende på gitar og Ole Laurits Mosseby fundamenterte det hele, sammen med Buer Hansen. Og det er en fryd med band, der alle bidrar med kor. Midt i det hele satt vokalist og gitarist Thor Martin. Undertegnede fikk dessverre ikke med seg alle låttitlene, da Thorsen ikke akkurat er Mr. Chatty mellom låtene, men det var aldri et low-point under kvelden. Dessuten sier Thorsen veldig mye i låtene sine. Uten at jeg skal påstå det, føles det som om man får et innblikk i låtskriverens private tanker og erfaringer i livet. Utsnittene «on the outside laughing on the inside», «longing to find silence now» og «suddenly everything went black» sier litt.
For tiden er Thorsen travel i studio, så det foreligger ingen fler konkrete spillejobber pr nå, men glem ikke å få med deg The Paws ved anledning. Det er nemlig veldig bra.

Kommentarer

kommentarer