Første spadestikk

Tidlig i dag morges ble det første spadestikket tatt for å bygge ny lekepark i Busterudparken. 
Snorer er strukket på kryss og tvers for å vise hvor det skal graves, og det er ingen tvil om at dette blir et vesentlig større tilbud til barna enn det vi har i dag.

Erik Vitanza, en av initiativtakerne bak ny lekeplass og arkitekten bak selve utformingen, er selv på plass når arbeidet skal starte opp. Han går med sprayboksen og tegner opp hvor det skal graves og ordnes, blant snorene som allerede er strukket opp.
– Endelig skal vi i gang. Det har vært en spennende prosess å se hva vi kan få til, og det kommer til å bli et fantastisk sted for barna, forteller han entusiastisk. 

parken-4

Lokal drahjelp
Når mange gode krefter samles om et felles mål er det mye som kan bli gjort. Ny lekepark i Busterudparken er et godt eksempel på dette.
Berg Sparebank og Halden Sparebank bidrar med 400 000,- hver, og Grimsrud sponser grunnarbeidene.
Prosjektet manglet 40 000,- for å bli fullfinansiert, og det ble dekket gjennom bidrag fra flere lokale butikker og enkeltpersoner.

parken-2

Haldendagen
Det er en stor jobb som skal gjøres før de første barna kan teste ut de nye lekeapparatene. Det gamle skal flyttes på, nytt skal inn og det skal sikres på forsvarlig måte.
Går alt etter planen vil byggeperioden vare i et par uker.
– Målet er at det skal stå ferdig til Haldendagen 13.juni. Det hadde vært morsomt, tenk for en folkefest det kan bli når parken åpnes, sier primus motor Erik Vitanza.

Vil du følge utviklingen av lekeplassen i Busterudparken, anbefaler vi at du følger denne facebooksiden.

Kommentarer

kommentarer