-Første dag ble et eneste stort jubelbrøl

Tekst: Kai Henning Melberg

Ungdomsmesterskapet (UM) og Junior NM arrangeres i Aquarama, Kristiansand 16 – 19.november 2017. UM er offisielt norgesmesterskap for svømmere som er 16 år og yngre. Junior NM er det årlige offisielle mesterskapet for de som er 19 år og yngre. Hele norgeseliten er samlet i Kristiansand i helgen. Dette er årets viktigste svømmere for juniorer og ungdommer i Norge.

F.v. Aurora Oseland (f. 2000), Synne Lauritzen (f. 2001), Christer Melberg (f. 2001), Nora Rindahl Misund (f. 2003) og Thyra Haugland Halvorsen (f. 2002).

Dag 1: torsdag 16. november 2017

Første dag i Kristiansand ble et eneste stort jubelbrøl. Det ble først og fremst en fulltreffer og sølvmedalje i UM til Synne Lauritzen på 200 bryst. Nesten like gledelig var det at vårt unge stafettlag sammen gjorde det så sterkt at de svømte seg opp fra 28. beste tid inn i mesterskapet til en sterk 16. plass til slutt. Vi ble dermed beste Østfoldklubb og det er mange år siden vi har hatt et såpass habilt stafettlag for jenter eller gutter.

Synne var strålende fornøyd med sin sølvmedalje på 200 bryst da hun har slitt med brystsvømmingen lenge før det løsnet skikkelig i dag. Synne har hatt enorm fremgang på både rygg, medley og butterfly i løpet det siste halvannet år men samtidig har  ikke brystsvømmingen stemt. Derfor var dette en sølvmedalje som smakte spesielt godt for Synne og klubben. Hun svømte sin nest raskeste 200 bryst noensinne, kun tideler fra pers.

F.V. Synne Lauritzen, Halden (sølv), Eva Kummen, Lambertseter (gull), Mathilde Sofie Hammer, Kongsten (bronse)

Synne tok også et stort jafs av sin egen rekord på 50 rygg torsdag. Selv om det ble det mange kaller det «den sure fjerdeplassen» på 50 rygg så var dette en meget søt fjerdeplass. Hun var nemlig ranket som nummer 9 før mesterskapet på denne distansen. Og hun senket persen med smått utrolige et halvt sekund. Det er en liten evighet på en 50 meter.

Christer Melberg var også i vannet torsdag individuelt. Christer svømte inn til ny pers på 50 butterfly og tok en 7. plass. Christer har forbedret seg kraftig på sprint det siste året, men er bedre jo lengre distansene blir så dette lover godt for både 100 og 200 butterfly.

Til slutt torsdag overrasket vårt purunge stafettlag stort på 4×50 medley. Aurora Oseland er junior mens Nora Rindahl Misund, Thyra Haugland-Halvorsen og Synne Lauritzen stiller i ungdomsklassen.  Da Aurora er junior må hele laget stille i juniorklassen. Laget vårt var ranket som 28. beste lag før start. Etter to utrolig sterke etapper av Nora Rindahl Misund (fri) og Thyra Haugland Halvorsen (butterfly) og to gode etapper av Synne Lauritzen (rygg) og Aurora Oseland (bryst) svømte de seg opp 12 plasser og tok en 16.plass. Sjelden har vi vel vært så fornøyde med en 16 plass. Men, når vi tar i betraktning at Nora har 4 år igjen som junior, Thyra har 3 år igjen, Synne har 2 år igjen og Aurora fortsatt er junior neste år så blir resultatet meget hyggelig for klubben. Alle disse fire jentene er jo med også neste år så vi føler at fremtiden er så lys at vi tar på oss solbriller.

Dag 2: torsdag 17.november 2017

Christer Melberg kapret sølvet på 400 fri. Han senket persen med 8 sekunder og var dermed svært godt fornøyd med egen prestasjon. Christer kom inn i mesterskapet ranket som nummer 4 og hadde et håp om medalje. Han visste han måtte ha fullklaff og det fikk han. Tiden var så sterk at han kvalifiserte seg for juniorlandslaget.

F.V. Christer Melberg, Halden (sølv), Dennis Åteigen, Team Sør (gull), Tobias Moen Olsen, Vestkantsvømmerne (bronse)

Synne Lauritzen svømte sin beste 200 medley noensinne og tok en sterk 6. plass på distansen. Kort tid etter 200 medley, med lite restitusjon, tok Synne en god 7. plass på 200 rygg.

Christer tok også en 7. plass på 100 butterfly. Løpet var kun 45 minutter etter at han tok ut alt på 400 fri så det ble et par tideler over pers og ikke optimale forberedelser. Tatt det i betraktning er 7. plassen et greit resultat.

Bilder: Grete Rindahl og Linda Hammer

Kommentarer

kommentarer