Først i Bohuslän med skogsfloating

Som det første anlegget i Bohuslän kan Vann Spa Hotell Konferens tilby sine gjester den nye konferanse- og avslappingsaktiviteten Skogsfloating. I samarbeid med opplevelsesbedriften Friluften som har utviklet konseptet, har Vann oppført ett eget skogsfloatingrom under trekronene en kort spasertur fra hotellet. – Skogsfloating handler om å ta inntrykk av naturens uttrykk og frigjøre nye tanker og idéer i kreative samtaler och møter, sier Susanne Åhlund, hotellsjef på Vann Spa Hotell Konferens.

Skogsfloatingrommet har plass til opptil 12 deltagere i spesialdesignede skogsfloatingstoler som er hengt opp som hengekøyer i en ring rundt en felles, sentral midtstolpe. Deltagerne ligger innpakket i ulltepper og puter, noe som gir en følelse av vektløshet og en opplevelse av å sveve fritt under trekronene.

– Gjennom å justere høyden på den felles midtstolpen forandres vinklene på skogsfloatingstolene. Det igjen forandrer forutsetningene for avslappingen eller samtalen og de inntrykk som deltagerne får av hverandre og av naturen man er omgitt av.

Med Skogsfloating utvider Vann sitt tilbud av konferanseaktiviteter ute og dette er en del av hotellets satsning på å inspirere sina gjester til å prøve på en mer aktiv og sunn livsstil.

– Vi vill ta vare på vår naturnære og avslappende beliggenhet ved Gullmarsfjorden og få våra gjester til å oppdage hvor mye kraft og næring som fins i naturen. Derfor har vi på Vann også bygd en treningsplass ut og en hinderbane. Dessuten arrangerer vi mange ulike uteaktiviteter som yoga, ståpadling, kajakk, klatring, løping, vandring och geocoaching, forteller Susanne Åhlund.

Bak idéen med skogsfloating står opplevelsesbedriften Friluften. En bedrift som har spesialisert seg på utepedagogikk som flytter læringen fra det vante, tradisjonelle klasseroms- eller forelesningsmiljøet ut i naturen for å skape direkteopplevde, autentiske innlæringssituasjoner.

– Det kjennes veldig morsomt og inspirerende at vi sammen med Vann har bygd det aller første skogsfloatingrommet i Bohuslän. Det er i år 10 år siden idéen tok form og det aller første anlegget ble oppført etter inspirasjon fra naturfolk i Amazonas og det å sitte i en ring, som er det naturlige utgangspunktet for en engasjert samtale. Den liggende samtalen har også vist seg å bli en mer åpen og avslappet samtale som ofte genererer nye løsninger på gamea problemer, sier Anders Johansson, vd på Friluften.

Skogsfloatingrom finns i dag på fem forskjellige steder i Sverige og på et anlegg i Holland.

Pressemelding fra Vann Spa Hotell och konferens. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer