Førjulstid på Kulturskolen

Halden kulturskole legger opp til en finfin førjulstid i 2022! I år lager de både adventskalender, julekonsert og julemarked i desember.

Halden kulturskole gjentar den digitale julekalendersuksessen fra tidligere år, for det tredje året på rad lager de en julekalender med elever og lærere fra kulturskolen. Hver dag deles en ny filmsnutt med innslag fra kulturskolens elever.

– Nå kan vi vel kalle det en tradisjon? sier rektor ved Kulturskolen Magdalena Sendrowicz.

I kalenderen finner du musikkinnslag med ulike instrumenter, men også innslag fra andre fag som eksempelvis visuell kunst.

Leah spiller Last Christmas i Kulturskolens julekalender. Helt nydelig! Trykk på bildet, så kommer du inn på Kulturskolens facebookside.

– Det er stor variasjon, forteller Magdalena, elevene har øvd masse, og fått veldig god oppfølging både fra lærere og de som har filmet. Vi gleder oss veldig over å kunne vise så fine resultater! Vi har allerede lagt ut 9 «kalenderluker», og skal totalt ha 24. luker fra 1. til 24. desember. Her kan man få et innblikk i tilbudene til kulturskolen og i noe av arbeidet vi gjør.

Èn luke hver dag!

Tirsdag 13. desember inviterer Kulturskolen til julemarked utenfor sine lokaler!

– På julemarkedet kan du kjøpe blant annet hjemmelagde karameller med ulike smaker, forteller Magdalena, granskuddkarameller er min favoritt! I tillegg kan du kjøpe strikkede og tovede plagg, og mye mer. Det blir ulike julesanger fremført av elever på fløyte, trompet og melodisk slagverk. Vi serverer også gratis gløgg og pepperkaker, og håper at dette kan bli en hyggelig tradisjon som kan vokse litt over tid.

Årets julekonsert blir i Immanuels kirke onsdag 14. desember.

– ENDELIG fysisk konsert! sier Magdalena. Det blir stas å spille i et lokale med så flott akustikk og med så mange plasser til publikum. Her er det bare å ta med hele slekta og alle vennene for å høre på! Inngangen er gratis og alle er velkomne. Foreldregruppen ved kulturskolen organiserer noe servering.

Bilde fra fjorårets julekonsert, som ble avholdt uten publikum. Hele konserten ble filmet og vist til slekt og venner.

– Vi har et variert repertoar, forteller Magdalena, både med mange julesanger, men også annen type musikk. Vi har elever som spiller både individuelt og sammen i ulike grupper, og kan toppe det hele med at en av våre elever skal spille på orgelet! Jeg kan også røpe at trommeelevene har et gruppeinnslag hvor mange er med, og at musikalteaterelevene skal vise et utdrag av forestillingen de skal ha i juni.

 

God førjulstid med Halden kulturskole!

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer