Førjulskveld med variert Haldenmusikk

Innlevelse og god musikk for en fullsatt kirke er stikkord for Torsdagsgruppas veldedighetskonsert.
Rundt 350 hadde funnet veien etter julegateåpningen.

Første artister ut var BRA bandet. Her er det rytme og innlevelse fra første taktslag. Så starter settet med en låt som oppfordrer til aktivitet også, nemlig «En god gammeldags floke» eller OL-floka om du vil fra Lillehammer 1994.
Neste låt ut passet til kvelden, «Ei hand å holde i» av Jørn Hoel. Overskuddet fra konserten skal gå til Kirkens Bymisjons arbeid i Halden. Torsdag startet årets skjerfaksjon i Østfold som har motto «Gled en som gruer seg til jul». Bymisjonen tenker da både på å gi penger som kan formidles til de som ikke har så god råd, men også å ta kontakt med noen man vet er ensomme eller gi en hjelpende hånd i hverdagen.
BRA bandet avsluttet med «Vem vet» av Lisa Ekdahl. Etter alle 3 låter var det varm og lang applaus fra publikum.

Thore Pettersen roet det hele ned med sang og gitar. Han startet med en ny sang om vanskelig kjærlighet. Før han tok sin julesang.
Det er en sang han må høre minst 25 ganger før jul, nemlig «Julekveldsvise» av Alf Prøysen. Siste vers fikk en ekstra dimensjon. Mens Thore sang «og såmmå å som hende er stjerna like stor
– du ser a over taket der a Jordmor-Matja bor» kom hans 2 døtre opp kirkegulvet, den ene i rullestol, mens søsteren trillet, og leverte en julestjerne til en rørt pappa.

SONY DSC

Så var det bandet White Label sin tur. De ble introdusert med følgende setning «nå får vi noe som jeg tror aldri har vært hørt i Immanuels kirke før»
Vokalist Kim Henskjold Jensen innledet med å si at bandet spilte rock, hard rock, og at han håpet det skulle gå bra.
Og jammen fikk vi «Tons of Rock» stemning i kirken. De startet med en låt fra det danske bandet Volbeat som nettopp var en av hovedattraksjonene på fjorårets festival. Tung, men melodisk musikk.
Julelåten var «Santa Claus is coming to town», men da i et arrangement som Alice Cooper har brukt.
Disney hadde de også fått med, en potpurri av klassikere som vi kjenner fra Disneys jul på juleaften. Denne gangen i hardrockversjon.
White Label har også laget en låt om Den hvite dame på Fredriksten, «The White Lady». Mens de fremførte denne danset Cornelia Thorsen som Den hvite dame gjennom kirken. En flott effekt.

SONY DSC

Sjangerskifte igjen når Nadja Juslin overtok. Nadja er fra Strömstad, etter deltakelse i svensk MGP jr, og «Talang» i Sverige har hun flyttet til Stockholm og var i høst med i svensk Idol.
Hun har en flott stemme, og hadde valgt låter som passet bra.
Startet med Leonard Cohens «Halleluja», deretter «Just the way you are» av Bruno Mars.
Hun avsluttet med «Gabriella’s song» som hun sang med bravur og mottok kveldens kraftigste applaus.

SONY DSC
SONY DSC

Haldenbandet Same Name avsluttet konserten. De har spilt sammen siden 2012, og ga ut plate for et år siden. Musikken spenner over mange sjangere med hovedvekt på pop-rock-blues. Sangene de fremførte er fra debutplaten. Både «Slipping Away» og «Finding peace» kan sies å tilhøre tradisjonell amerikansk rock.
Når tittelmelodien fra albumet «Not too Far» skulle fremføres hentet de fram samme gjestevokalist som på plata, Nadja Juslin.
Else-Marie Andersen Guldahl gjorde som vanlig en god jobb som konferansier.

Lars Ketil Froholt fra Kirkens Bymisjon takket for konserten og støtten og ga initiativtakerne, Torsdagsgruppa, Leif Erling Kristiansen og Trine Kristiansen hver sin glassengel.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer