Fordeler millioner til gründere i startfasen

Fylkeskommunen har fordelt totalt 2 millioner kroner for å styrke et gründerfellesskap over hele Østfold.
Tekst: Pål Vikesland, Østfold fylkeskommune
Foto: Nordic Media Lab

Fylkeskommunen har i to omganger utlyst midler til støtte av ulike typer gründerfelleskap. Dette skal være miljøer som gir gründere kontorplass, et faglig felleskap, deling av utstyr, nettverk og støtte og lignende.

– Kan bety mye
– Å jobbe i de riktige omgivelsene kan bety mye for å komme gjennom den tøffe etableringsfasen sier Andreas Lervik, leder av Næring og kulturkomiteen.
– Vi ønsker med denne ordningen å legge til rette for oppstart av eller videreutvikling av slike miljøer, fortsetter han.

Gjennom fellesskap får enslige gründere mulighet for å forsterke sin utvikling, kobles til partnere, leverandører og kunder, og får et nettverk som kan gjøre det lettere å komme gjennom den tøffe etableringsfasen.

Sju har fått støtte

Til sammen har 7 miljøer har fått støtte. I første utlysning fikkTeknologiparken i Rakkestad, Verket FabLab i Moss, Remmen Kunnskapspark i Halden og Co-Workingspace i Moss. Disse har jobbet siden april 2016. Nå får Makerspace Fredrikstad i Fredrikstad, Ørje Utviklingssenter i Ørje og Yess i Trøgstad.

– Det blir spennende å følge disse miljøene, sier Lervik. Vi ønsker å lære mer om hva slags type steder og miljøer som kan gi gründere de beste forutsetningene for vekst og utvikling, fortsetter han.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer