FOR en kveld!

Sommerkveld på Kongens Brygge med feelgood hitparade. FOR en kveld! For noen sangere og for et band!

Her var alle de riktige ingrediensene samlet til et musikalsk sukkertøy, til glede for de frammøtte. Denne onsdagskvelden var det dessverre ikke så mange på Kongens Brygge, men det la på ingen måte demper på stemningen. Dag Brandth og Lollo Gardtman kjører fullt trøkk fra første stund og drar oss med på sin musikalske reise gjennom 70, 80 og 90-tallet, tidvis avbrutt av lokalsjarmøren Trond «Pæra» Henriksen.

Medley er stikkordet. Det raser på med godlåter fra første stund, kjappe småklipp med godfølelsen fra en låt før neste sang blir flettet inn og drar oss videre på hitparadens reisevei. «Pæra» kommer raskt på banen med reiseapoteket sitt, ekstra utstyrt for eventuelle Aremarkinger blant publikum, og sikkerhetsinstrukser for reisen. Når han jages av scenen fortsetter Dag og Lollo med topplasseringene på listene årene de ble født. Ingen tall nevnt, men enkle googlesøk på «(I never promised you a) rose garden» og «Grease» kan avsløre alderen for de som måtte være spesielt interessert.

Ifølge Dag skal en hitparade startes der den bør starte, nemlig med fire menn fra Liverpool. Vi tas fra Beatles, via Rolling Stones til Kiss. Toto gis en velfortjent plass i paraden og vi er innom 80-tallets mange filmhit’er og sistedansen på Rødsbergdisco før første avdeling avsluttes med en ny drivende medley. «Gimme gimme gimme that love song» danser rundt i hodet hele pausen, og vil muligens danse rundt en god del uker framover.

Jeg tar meg selv i å sitte med et stort glis hele tiden, det er ingen musikalske dødpunkter, alt er drivende godt gjennomført. Det er profesjonalitet til fingerspissene. Dette er ikke bare et musikalsk sukkertøy, det er ren lykkepille. Pausen avsluttes med nyhetsinnslag og “Pæra”. Nå skal publikum trimmes før siste innspurt av hitparaden. Vi får en nøye introduksjon til Kongsbergknekken (må sees, kan ikke beskrives) og Halden kommunes “trim for eldre”-program gjennomføres.

Så slipper Dag og Lollo til igjen for å leke seg gjennom noen av 90-tallets musikalske høydepunkt. Vi “gräver guld i USA” med svenskene, har allsang med Jan Teigen-favoritter og får igjen servert fantastiske vokalprestasjoner fra scenen. Ikke at Dag og Lollo holder seg på scenen hele tiden. Nei, det løpes rundt bordene, flørtes med publikum og hilses på kjente. Gjennom hele showet drar de oss med så vi har følelsen av å være med i steden for å være passive tilskuere.

Rytmeseksjonen i bandet gjør det umulig å sitte stille og drivet til resten av gjengen gjør det umulig å ikke kose seg. Jeg har lenge hatt en liste på ti sanger/låter som jeg ikke går lei, som jeg syntes er fine år etter år. Lista har vært ganske konstant, til tross for masse ny, god musikk er det fortsatt de få spesielle sangene som har greid å sette seg fast i hjertet på en måte ingen andre har. Øverst troner «You’re the voice» med John Farnham. Da er det ekstra stas for undertegnede at akkurat dette er kveldens siste nummer. Applausen er så innmari vel fortjent. Dette var en feelgood-kveld av de sjeldne. Takk for reisen, takk for en hyggelig kveld, takk for sangen som danser rundt i hodet og gjør det vanskelig å sove.

Band: Dan Lindéns poporkester.

Kongens Hitparade spilles også i kveld 18. juli, samt fredag 19. juli og lørdag 20. juli. Billetter finner du her.

Kommentarer

kommentarer