Folksomt på Sensommerstevne

Det er muligens det eneste Sensommerstevnet i Norge som blir åpnet med en kanonsalutt. Det er heller ingen tvil om at stevnet har blitt veldig populært i alle generasjoner. Lørdag inntok hundrevis Gamle Prestebakke.

Idd og Enningdalen Historielag er et av landets mest aktive historielag og med en aktiv medlemsmasse har de mange aktiviteter å spille på. De gjør de mye ut av på Sensommerstevnet.
Loppemarkedet trekker naturligvis mange nysgjerrige og på låven er det fylt til randen med lopper. Det er bøker, leker, kjøkkenutstyr, møbler, duppedingser og rariteter så langt øyet kan se. En av de som har ansvaret for loppemarkedet er Jens Bakke.
– Det har vært mye folk og stor handel! Men fortsatt er det mye igjen og vi pakker opp enda flere esker i morgen, forteller Jens som håper at mange tar turen også på søndag.

IMG_2109

Ute på tunet er det mange utstillere og felles for dem alle er at det dreier seg om håndverk og maskiner. Det er mulig å få kjøpt hjemmelaget syltetøy, halmprodukter, spekemat og mye mer. Flere steder demonstreres det gamle håndverkstradisjoner og det er tydelig populært hos den yngre garde som vil lære.

I hagen på Gamle Prestebakke er det barneaktiviteter og utstilling av dyr. Prestebakke og Idd 4H er tilstede med flere aktiviteter og det selges poteter og mais.
En av aktivitetene er at barn kan få snekre egen fuglekasse eller lekebil. Initiativet kommer fra historielaget.
– Det har vært mange innom i dag og det er gøy å se at det er populært blant barna. Jeg tror det er over 25 fuglefamilier som nå får ny leilighet til våren. Det har også vært populært å snekre biler. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra foreldrene og det har heldigvis ikke vært bruk for noe plaster så langt, forteller Jon Stumberg. Han har ansvaret for å hjelpe og veilede barna sammen med Nils Nilsen.

Det er flere forskjellige områder på Gamle Prestebakke som man kan utforske. På Prestebakke togstasjon er det utstilling og postkontor. Ved togstasjonen har Idd og Enningdalen Gammeltekniske en utstilling med mange gamle kjøretøy. Garantert et eldorado for de som er glade i traktorer og veteranbiler.
I Annestua (på andre siden av veien) er det bakeriutsalg og salg av forskjellige håndverksprodukter. Det er kort sagt noe for de fleste!
Sensommerstevnet har også åpent på søndag fra kl. 12 til 17.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer