Folksomt på Julemarked i hagen

Noen inviterer til Julemarked på Herregården eller i festningen, mens andre skaper sitt eget Julemarked i hagen. Tirsdag kveld strømmet haldenserne til Gro Thomassen sin hage i Watvedtveien.

Dette julemarkedet er ikke som alle andre julemarkeder. Det er ikke rad og rekker med utstillere, det er ikke offisielt program med nisser og gang rundt juletreet og det er ikke parkeringsavgift. Derimot er det en fascinerende flott naturhage, juletrebelysning i både busker og trær, gløgg som lages i vedfyrt kjele og mer hjemmekoselig enn mange har det i sin egen stue.
– Hei og velkommen inn i hagen, kvitrer Gro når besøkende strømmer på. Det som begynte som et ”lite arrangement i nabolaget” for noen år siden er i ferd med å utvikle seg til å bli et særegent og spesielt julemarked for mange haldensere.

24-img_5286

Stikkordet for Julemarkedet på Watvedt er hjemmelaget. I hagen er tre små hytter tatt i bruk, samt en gapahuk. Inne i hyttene selges det hjemmestrikka sokker, smykker, honning, egg og mye mer. Den ene hytten er omgjort til kafé for anledningen og her var det stort sett kø hele tirsdagskvelden. I det ene hjørnet er det utsalg for blant annet Salted Caramel Sauce som er en sauseoppskrift fra Australia. Her står ”kokken selv”, Caroline Fuglevig, og veileder og forteller kundene om det de har laget.
I det andre hjørnet er det vafler, boller og sjokoladekake og betaling etter selvbetjeningsprinsippet. Gro fyker frem og tilbake med påfyll, mens hun prater med nye og gamle bekjente. Vi rekker å snike inn et lite spørsmål før hun skal ta gå en ny runde for å hente flere kopper. Hvordan går det – er det flere besøkende enn dere hadde beregnet?
– Det koker litt her nå, men det er bare moro! Folk er tålmodige og det virker som alle koser seg. Det er i alle fall ingen tvil om at det er flere her i år enn det har vært før, sier hun.
– Har dere forresten smakt karamellsausen? Den er fantastisk god!

29-img_5308

Det er en god miks av unge og gamle på markedet og alle virker til å trives like godt. Noen handler julegaver, andre koser seg ved bålpannna med gløgg og pepperkaker.

Frister det med en tur i en julepyntet hage på Watvedt?
Markedet er åpent onsdag 7.desember kl. 18 til 21 også.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer