Folk i Halden 2022

Sommerfestivalen Folk i Halden starter allerede førstkommende lørdag! I år skal den omreisende festivalen besøke Ystehede, Hov og Brattlibanen.

Husker dere Folk i Halden i fjor? Deilig musikk, kald øl i glasset, kjentfolk over alt og grillmat attåt? Det var vel fint? I år blir det mer av alt dette gode, og første festival smeller i gang allerede på lørdag. Ystehede er stedet.

– Vi har utrolig mange flotte artister på plakatene i år, forteller Espen Holtan i Folk i Halden.

På Ystehede lørdag vil du få se Westby Bluesband, Kristin Solli med Lise og Marie Backstrøm, samt damekoret Ladybirds.

– I fjor hadde vi fire opptredener per festival, forteller Espen, men vi fant ut at det var litt mye. Folk vil gjerne prate litt også. Så nå blir det tre innslag per festival, og litt lengre pauser mellom innslagene.

I slutten av juli er det festival på Hov! Lørdag 30. juli rigger Folk i Halden seg til på lekeplassen på gamle Folkvang skole, og der vil dere få se Omar 1750 Halden, Boogietraps og Some velvet evening.

– Det blir variert og fint, sier Espen. Olsen-brødrene har vokst opp rett ved lekeplassen, så de kommer jo egentlig hjem. Some Velvet Evening spiller Lee Hazelwood og Nancy Sinatra, det blir suverent. I fjor var det knoka fullt på Hov, så vi håper på det samme i år.

Knoka fullt på Hov i fjor. Foto: Veronica van Groningen.

På Hov blir det også et barnearrangement på dagen.

– Vi er så heldige at vi har fått støtte fra Sparebankstiftelsen, forteller Espen, så da blir det barnekonsert med Onkel Tuka på dagen i tillegg til konsertene på kvelden.

Lørdag 13. august returnerer Folk i Halden til Brattlibanen! Der skal Aiming for Enrike, Mandalai Lamas og Huma Luma spille.

Det var lineupen, men i tillegg blir det naturligvis både noe å spise og drikke på festivalene. Folk i Halden rigger til en burger- og pølsebod, og selger selvfølgelig både øl og vin.

Arrangørene bak Folk i Halden så seg fornøyde med fjorårets bydelfestivaler.

– Vi var kjempefornøyde, og synes vi fant veldig fine steder å arrangere festivaler på. I fjor var det et pandemi-år, vi måtte begrense oss til 200 besøkende per festival og det måtte være god avstand mellom publikummerne. I år utvider vi litt, og legger vi ut 300 billetter per festival.

Men selv om det selges flere billetter enn i fjor folkens, så blir det fort fullt! Ingen grunn til å sitte på gjerdet altså.

Billetter finner du her.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer