Flott avslutning på sommerkulturskolen

Er det fremdeles plass til neste års kultursommerskole? Spørsmålet kommer fra begeistrede foreldre etter avslutningsforestillingen på Kulturskolen i Halden. Spørsmålet er like mye svaret på hvor vellykket årets tilbud har vært og hvilken flott forestilling de fikk oppleve.

Fredag 3. Juli hadde samlet mange spente foreldre, søsken og besteforeldre til forstillingen som skulle avslutte årets kultursommerskole for musikkteater og kunst i Halden kulturskoles lokaler og med danseoppvisning i Black Box.

Avslutningsshow
På bakrommet i kulturskolesalen var nervene på høykant hos de unge utøverne, men vel inne på arenaen var de som blåst bort. 22 elever sprudlet, sang, fortalte vitser og spilte skuespill som skapte høy og munter stemning i det overfylte lokalet. Temaene var hentet fra den norske kulturen med sanger av Torbjørn Egner og fremføringer fra de norske folkeevntyrene. Dette var underholdning på øverste hylle. Her var mange sangtalenter og skuespillere som holdt tonen og hvor tekstene satt som klistret. Til og med trommer og andre musikkinstrumenter ble traktert for å underbygge stemningen i eventyrene. Bravo.
DSC_0133

Unge kunstnere
Det var også hengt opp kunst på veggene som barna har tegnet og malt etter stilleben, blomster i vase som skulle males mot en kjølig, blå bakgrunn. – Dette har jeg malt, forteller Victoria Say som stolt peker ut sitt bilde, – jeg skal kanskje bli kunstner på ordentlig som voksen, fortsetter hun. InstruktørenDina Billington forteller at elvene har lært om primærfargene og om kalde og varme farger. De har lært å bruke kontraster mot hverandre, og de har lært å blande farger. Her var også utstilt fantasifulle masker som ble brukt i skuespillene. Resultatene med bruk av maling, fjær, glitter og lim var imponerende og var knyttet opp mot eventyrene.

DSC_0116

Fornøyde barn
Jeg fikk en kort prat med to av aktørene Angel og Selma: – hvordan orker dere å gå løs på en ny skole når dere endelig har fått sommerferie? – Det blir så kjedelig og ikke ha noe å gjøre. Denne skolen er kjempegøy, og jeg er så glad i å synge og delta i skuespill, svarer Selma med et bredt smil. – Jeg er mest glad i å male og tegne, skyter Angel inn.DSC_0128

Applausen stod i taket etter den flotte oppvisningen, og stolte foreldre roste barna sine for underholdningen. Mange var også opptatt av at dette tilbudet ville de gi ungene sine også til neste år hvis det er ledig plass.

Dans i Black box
Fra Kultursalen var veien kort til Black box. Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg har hatt danseundervisning i to uker for noe eldre barn enn de vi nettopp hadde sett opptre. Ni danseglade jenter og gutter entret de skrå bredder og viste at de hadde fulgt med i timen. En spennende koreografi utfordret elevene, og de mestret oppgaven med glans.

Det var ikke bare prestasjonene i de to forestillingene som gledet, men også gløden og iveren som lyste ut av aktørene var lett å oppdage. Det er imponerende hva lærerne har klart å få til på så kort tid som to uker. I musikkteater og kunst underviste Dina og Ove Billington samt Bjørn Kolstø.

DSC_0144

DSC_0137
***

Teksten er skrevet av Reidar Olaussen, og levert i samarbeid med Kultursommerskolen.  

Kommentarer

kommentarer