Flere strandområder skal ryddes

Halden har mange fine strand- og kystområder. Oftere og oftere ser man at de forsøples med småplast, flasker og annet avfall. En engasjert gjeng har sett seg lei på dette og tar nok en gang initiativet til at strandsona skal ryddes.
Toppfoto: Fra fjorårets aksjon i Engevika 

For noen uker siden ble områdene rundt Tyska og Hollenderen ryddet, og resultatet var mange fylte søplesekker. 6. mai håper de at enda flere setter av tid til å gjøre Halden litt mer innbydende langs vannet.
– I år er dette et samarbeid mellom ”Haldens flittige hjelpere”, ”Strandryddeaksjonen fra bekken til byn” og Naturvernforbundet , forteller Elin K. Ajer Stenersrød Andreassen. Det skal ryddes i Eskeviken, på Tyska/Hollenderen/Brattøya og Grønnbukt. 
– Alle som deltar får lodd i Kystlotteriet. Her er det mulig å vinne flotte premier! All hjelp er velkommen, både om man kan være med en liten stund, en litt lengre stund eller om man kan være med hele tiden.

Kystlotteriet er en del av prosjektet ”Levende kystsatsning” til Naturvernforbundet Østfold.
– Marin forsøpling er et evigvarende problem som skyldes for eksempel skipsforlis, dumping av søppel, manglende sikring av last ombord på ulike fartøyer og ekstremvær, skriver de på sine nettsider.
– Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering. På denne måten ønsker Kystlotteriet å øke bevissheten rundt marin forsøpling, og å tilby folk en mulighet til å gjøre en innsats for miljøet gjennom noe som minner litt om en skattejakt. Når alle bidrar litt, blir resulatet stort.

Elin organiserer hvor det skal ryddes 6. mai og hun håper de når over de områdene de har blinket seg ut.
– Alle må ha på klær etter vær og ha med matpakke for den tiden de skal være med. De som skal være med å rydde strandkanten rundt Brattøya og i Eskeviken må ha med seg rednings- eller flytevest, forklarer hun.

– Blir vi veldig, veldig mange har vi også et ønske om å ha en gruppe som rydder langs Tista fra Høvleriet til Tistedal.
Vil du vite mer om ryddeaksjonen finner du informasjon på denne facebooksiden.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer