Flere Farger blir Fargespill Østfold

Dina og Ove Billingtons Flere Farger-forestilling er ikke mer. Men opp fra asken stiger det nye, utvidede konseptet Fargespill Østfold.

Det hele startet i 2016, da var det drøyt førti barn fra Os skole som var med på nysatsningen Flere Farger. Forestillingen ble en braksuksess, og året etter var det nærmere åtti unger som var med på den multikulturelle synge- og danseforestillingen på Brygga Kultursal. Nå utvider ekteparet Billington ytterligere, med flere nye og sterke støttespillere og samarbeidspartnere går det multikulturelle fargeshowet inn i en ny æra. Fargespill Østfold er født.

-Grunnkonseptet fra Flere Farger forblir det samme, forteller kunstnerisk leder i Fargespill Østfold, Dina Billington.

Hun har kalt inn til informasjonsmøte om det nye prosjektet Fargespill Østfold i Brygga Kultursal onsdag ettermiddag, til stede er støttespillere, ungdom fra Rødsberg og et par rektorer. Og så pressen da så klart. Dina er klar på at det nye prosjektets hovedsete ikke flyttes.

-Tilholdstedet vårt er fremdeles Halden, sier hun, men talentene skal også hentes utenbysfra.

Konseptet blir det samme som før, men nå skal barnet hete Fargespill og hente inn talenter fra hele fylket. Bildet er fra årets Flere Farger-forestilling.

Konserten vil fortsatt holdes på Brygga Kultursal i april, bare nå med enda flere profesjonelle aktører i ryggen, og utvidet økonomisk støtte.

Dina og Ove Billington har de to siste årene satt opp den multikulturelle forestillingen Flere Farger i kultursalen. Konseptet er å blande musikk fra alle verdens kontinenter, og lage en fargerik forestilling der barna får vise frem sin egen kultur og lære om andres kultur. Flere Farger har tidligere hentet barn til forestillingen fra Os skole. Nå skal altså søket etter talenter utvides, Dina og Ove ønsker seg nå barn og unge fra hele Østfold til forestillingen.

Nye samarbeidspartnere

Grunnen til at Billingtons kan utvide prosjektet til et Østfoldprosjekt i år er at de har fått nye støttespillere med på laget.  Fargespill Østfold har blant annet vært så heldige at de har fått med seg Det Norske Blåseensemble på prosjektet.

-En av våre viktigste oppgaver er å gi musikk- og kulturopplevelser til befolkningen, forteller produksjonssjef for DNBE Heidi Raude, og vi er spesielt glade i prosjekter som har med barn og unge å gjøre.

Da Heidi så vårens Flere Farger-forestilling ble hun så rørt at hun sporenstreks gikk til Dina og spurte: “Hvordan kan vi hjelpe dere, hva kan vi bidra med?” Heidi vil fungere som produksjonssjef i Fargespill Østfold.

Flere farger anno 2017.

Ny støttespiller av året er også Østfold Kulturutvikling, ingen liten samarbeidspartner dette heller.

-Tormod Gangfløt så Flere Farger-forestillingen her i april, forteller representanten fra Østfold Kulturutvikling Agnes Sirland, og han skjønte med en gang at dette er noe vi skal gå inn og støtte, så her er vi i dag! Vi er kjempespente på fortsettelsen.

Tom Willy Prangerød fra Sparebankstiftelsen og Anette Henning fra Berg Sparebank er ikke i tvil om at Fargespill Østfold er en verdig mottager av kulturstøtte.

-Vi er ikke gode på å verken synge eller danse, men vi kan gi vår støtte i form av penger, og vi er spesielt glad i søknader fra barn og ungdom, sier Anette Henning.

Halden kommune er også økonomisk bidragsyter til Fargespill Østfold.

Fargespill som valgfag

Dina og Oves Flere Farger-prosjekt har sågar infiltrert haldenskolen i høst. Rødsberg Ungdomsskole har i år fått et nytt valgfag som heter Fargespill. Ungdommene fra Rødsberg som hadde valgt dette valgfaget var med på presentasjonen i dag, og skal være med på forestillingen neste vår.

-Dette er en fantastisk gave for skolen vår, sier rektor ved Rødsberg ungdomsskole Christine Bjar Ottesen, og det er så gøy at det er så mange som har valgt dette valgfaget. Det er mange som vil få glede av dette.

Rektor ved Os skole, Siv Grete Stamnes er også glad for at prosjektet vokser. Hun har fulgt konseptet helt siden det ble født i Bergen i 2004, og har sittet på første rad i foregående års forestillinger i kultursalen.

-Jeg gleder meg stort over at vi nå har fått dette store prosjektet Fargespill Østfold med hovedsete her i Halden, sier hun.

Safia Abdi Haase er selvfølgelig med videre fra Flere Farger til Fargespill Østfold.

Safia Abdi Haase er med også i år, som før er hun ansvarlig for afrikansk og somalisk dans i forestillingen. Forhåpentligvis får vi se henne over trommene også på neste års forestilling.

-Jeg er så rørt over at Rødsberg setter dette på dagsordenen, sier Safia, det er så viktig for identiteten vår at vi kan vise frem hvem vi er og være stolte av det.

Her blir det spennende å følge med på utviklingen, vi gleder oss til forestilling i 2018!

Nøkkelposisjoner i produksjonen Fargespill Østfold:

Prosjektleder/kunstnerisk leder: Dina Billington

Musikalsk ansvarlig: Ove Billington

Koreograf/dansepedagog: Sara Stang Møller

Koreografiassistent. Liv Karin Cihiluka

Produksjonssjef: Heidi Raude.

Produksjonsassistent/frivilligkoordinator: Henrik Næss Diesen

Inspisient: Synnøve Sørland

Markedsføring og kommunikasjonsansvarlig: DNBE

Mat og serveringsansvarlig: Norske Kvinners Sanitetsforening, Halden

Korinnstudering: Mona Stenberg Thoresen

Koristansvarlig: Karoline Stenberg Henriksen

Andre bidragsytere

Halden Kulturskole (dekor i forkant av forestillingen)

Høgskolen (studenter hjelper til med promotering/bilde/videodokumentasjon)

Flere Farger Sarpsborg (hjelper til å rekruttere barn til forestillingen)

Halden Danseskole/BUL Sarpsborg (bidrar med dansere til forestillingen)

Fredrikstad Kulturskole, Internasjonal avdeling (arrangerer workshops for aktørene med afrikansk dans)

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer