Flere brikker faller på plass i Udda-spillet

Arbeidet med det kommende Udda-spillet i 2021 skrider fremover!

Udda-spillet er et spennende og nyskapende kulturprosjekt basert på Fritjhof E. Byes bøker om skogkjempen Alv Udda. Handlingen finner sted i Tistedal og Halden–området på 1670-tallet. Arbeidet ledes av Foreningen Udda-spillet, hvor en sentral aktør er Tistedalens Musikforening. Spillet skal settes opp i Vaet i Tistedal, med premiere 11. Juni 2021.

Under Foreningen Udda-spillets styremøte i begynnelsen av februar, ble flere forhold avklart og planer konkretisert, og flere viktige beslutninger ble tatt. Det tegner til å bli en virkelig storveis oppsetning, som Tistedal – og hele Halden vil få glede av.

Catharina Heide Amundsen er engasjert som produsent for spillet. Catharina har mangeårig erfaring som produsent for film og teateroppsetninger, og blir en garantist for effektiv fremdrift og produksjonsledelse.

Halvor Nome har blitt tildelt ansvar for PR og markedsføring, og tilfører et langt livs erfaring fra utvikling av virkemidler for promotering av alt fra kjente merkevarer til bedriftsprofilering og markedsføring av kulturarrangementer.

Eget internett-domene er sikret, og vil bli en viktig formidlingssentral for informasjon om bakgrunnen for Udda-spillet og om alle de gode krefter som står bak oppsetningen. Vi vil også legge ut spennende og engasjerende aktiviteter de besøkende kan prøve seg på, blant annet Quiz (med rangering og premiering) med spørsmål om Alv Udda og hans dramatiske liv og samtid, puslespill, rebuser osv., som kan deles med venner og følgere på sosiale media.

Kristin Søhoel er Udda-spillets manusforfatter. Hun driver selskapet “Ord om Annet AS” og har kommet langt i å utvikle og tilpasse bøkenes innhold og dramaturgi til en scenisk fremføring. En rekke kraftfulle scener er på plass, klare til å bli videre bearbeidet til en fortettet og dramatisk fortelling om vår nære fortid i Tistedal, Halden, Øymark og Aremark. En del foregår også i vårt naboland, i en periode hvor krig og konflikter var en del av hverdagen.

Tistedalens Musikforening er “Charter-medlem” i Foreningen Udda-spillet, og vil bli Udda-spillets orkester. Komponisten Sigurd Riise skriver ny musikk til spillet, spesialskrevet for Tistedalens Musikforenings besetning. Vi gleder oss til å høre resultatet.

Det er mange som er spente på å høre hvem som skal spille de forskjellige roller. Vi kan ikke røpe rollelisten, men kan love at det er flere kjente og profesjonelle aktører, som blir støttet av flere av distriktets mest erfarne og dyktige amatører.

Dette blir en oppsetning med et høyt ambisjonsnivå, så finansieringen blir et viktig område å arbeide med fremover. Vi mangler foreløpig en hovedsponsor, som vi kan love vil få stor eksponering i forbindelse med markedsføring og oppsetning. Lokale bedrifter med historiske og finansielle røtter i skogbruk, jordbruk, industri og handel i Halden, Tistedal og indre Østfold bør gripe sjansen til å vise verden hvor mye de har bidratt til vår velferdsutvikling og industrielle historie. Ta gjerne kontakt med produsent Catharina Heide Amundsen (ecathari@gmail.com) for mer informasjon om hva Foreningen Udda-spillet kan tilby i et slikt samarbeid.

Bildetekst:

Fra stiftelsesmøte på Lilleøya

Marie Svendberg Eriksen, Jørn Høberg, Kirsten Øyhus, Eva Narten Høberg, Catharina Amundsen, Kristin Søhoel, Vera Klevmo, Sigurd Riise, Grete Ludvigsen, Grete Jørstad, Tommy Olsen og Ola Narten Svendsen (foto: Ingeborg Øyhus Svendsen)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer