Fjording 2024

Fredag 24. og lørdag 25. mai inviterer Norsk Americanaforum til Fjordingfestival i Halden!

I 2022 startet Norsk Americanaforum en ny tradisjon i Halden, og Fjordingfestivalen så dagens lys. Festivalen feirer og fremmer musikk i americanasjangeren ved å arrangere en storstilt prisutdeling til aktørene i bransjen, samt ved å vise frem nye spirer på det norske americanatreet med et knippe showcase-konserter.

– Spellemansprisen har et ganske stemoderlig forhold til americana, så vi i Norsk Americanaforum bestemte oss for å lage en egen prisutdeling til denne sjangeren, forteller Tom Skjeklesæther. Dette er det tredje året med Fjording, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

Gøran Grini synger med The Salmon Smokers på Fjording 2023.

Fjordingkalaset åpnes fredag 24. mai. Da kan du få høre fem nykommere i americanasjangeren på scenen, fordelt på Kulturhuset og Aladdin scene. Det blir mange lokale innslag i år, hele fem Halden-band skal stå på scenen i løpet av helga.

Se programmet for showcase-konsertene på fredag her:

På lørdag er Fjording i gang allerede klokka 11 på formiddagen, da spiller Cowboyfrokost på Kulturhuset. Deretter blir det countryseminar med Kristin Solli, Stian Vestby og Claudia Scott klokka 12. Siden følger en rekke med konserter på Kulturhusets scene.

Lørdag kveld avholdes altså årets prisutdeling på Aladdin scene.

Det skal deles ut priser i følgende kategorier:

– Årets album

– Årets artist

– Årets låt

– Årets nykommer

– Årets utenlandske album

– Æresprisen

Det er påmeldt så mange som femti album i kategorien årets album.

– Det sier noe om aktivitetsnivået i denne sjangeren, når det kommer hele femti album i året, sier Tom.

Her kan du se hvem som er nominert:


Konferansierer for kvelden er Kari Meyer og Tom Skjeklesæther, og et nytt Halden-band er satt sammen for anledningen: Markus Linge på gitar, Marius Rekstad på tangenter, Magnus Buer Hansen på trommer og Lars Ivar Borg på bass. Etter prisutdelingen spiller The Rockabilly Rebels, som kom med ny plate tidligere i vår!

– Vi runder av med en jam session på Kulturhuset på lørdag, det blir med en blend av folk som har spilt på Showcase-konsertene i løpet av helga. Det er mye band fra Sørlandet denne gangen, det har tatt helt av på americanafronten der borte.

 

Her kan du kjøpe billetter til Fjording 2024!

 

 

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer