Fjording 2023

Norsk Americana Forum gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til todagers americanafest i Halden 19. og 20.mai. På programmet står en festaften med prisutdeling og underholdning, samt en rekke minikonserter med up and coming artister i americanafeltet.

Frem til det herrens år 2022 fantes det ingen musikkprisutdeling for americanafeltet i Norge. I fjor tok Norsk Americana Forum skjeen i egen hånd, og startet en ny tradisjon her i Halden.

Musikkprisutdelingen Fjording ble avholdt i Brygga kultursal i fjor. Her synger Robert Moses med Salmon Smokers. Foto: Ellen Midtfjeld.

I løpet av helgen 19. og 20. mai skal Norsk Americana Forum by på en svær bukett med småkonserter med up and coming artister i feltet, samt en helaftens musikkprisutdeling for americanasjangeren.

– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra både gjester og artister etter fjorårets Fjording, forteller Tom Skjeklesæther fra Norsk Americanaforum.

Som i fjor kickes americanahelgen i gang med en konsertkveld. Fredag er det duka for en gedigen showcase-fest med nye og lovende artister og band i americanafeltet på Aladdin og Kulturhuset.

Torkel Ruud er en av artistene som blir å se på konsertkvelden fredag 19. mai.

Et av hovedformålene til Norsk Americanaforum er å fremme nye artister i feltet.

Trondheimsbandet Fayen blir også å se på scenen fredag 19. mai.
Lokale Norma spiller på fredag. Foto: Tora Berg Hatlestad.

Her kan du se alle artistene som spiller showcases fredag 19. og lørdag 20. mai.

Musikkpris-utdelingen Fjording avholdes i år på Aladdin scene lørdag 20. mai. Konferansierer er Håkon Ohlgren og Tom sjøl. Men lørdagen starter lenge før prisutdelinga klokka sju.

– Vi skal ha flere showcaser på lørdag også, forteller Tom, det blir ni konserter i løpet av dagen, fordelt på Siste Reis, Aladdin og Kulturhuset.

Når dørene åpner for prisutdelingen på Aladdin klokka sju, står The Salmon Smokers klare som kveldens husband og backing for prisvinnere og gjester. I løpet av kvelden skal det deles ut priser i kategoriene :

– Årets Album

– Årets Artist

– Årets Låt

– Årets Nykommer

– Årets Utenlandske Album

– Æresprisen

Her kan du se de nominerte i årets kateogier. 

Ottar Big Hand Johansen vant æresprisen på Fjording 2022.
Embla and the Karidotters er nominert i kategorien Årets låt med «Why fall asleep, when you can fall in love?».

Det er ikke noe å lure på det vel? Sett av helga, kjøp festivalpass i den kategorien som passer deg, og begynn å glede deg!

 

 

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer