Fir Arda spiller på Seilhagen

Onsdag 15. juni rigger kvartetten Fir Arda seg til for å spille irsk folkemusikk på Seilhagen. Gratis inngang!

Fir Arda utvider stadig, nå har de jammen fått seg en gitarist også!  I dag består Fir Arda av:

Christian Thune Eriksen på gitar

Espen Olsen på fele

Ketil Simonsen-Liland  på sekkepipe, fløyter og whistles

Juha Rossi på tenor banjo, oktavmandolin og bodhran (irsk tromme)

– Etter at Christian kom inn i rekkene har vi fått mer konsistent og behagelig lydbilde, forteller Juha Rossi. Den irske gitaren er stemt litt annerledes (DADGAD) og den gir meget spesiell klang som gir den riktige harmonien i tradisjonell irsk musikk.

Juha har gått over fra irsk bouzouki til oktavmandolin.

– Det kan vel anses å være ganske sjeldent syn i disse trakter, sier Juha. Ketil har introdusert irsk tverrfløyte i samlingen sin. Den blir vel å høre etterhvert. 

Musikerne i Fir Arda har travle hverdager med jobb og familie, men de håper å få satt av mer tid til konserter fremover.

– Kanskje vi vil ses på små pubkonserter og noen festivaler i løpet av sesongen, forteller Juha. Neste plate er litt på tegnebordet enn så lenge, men den vil nok konsentrere seg om tradisjonelle jigs og reels. 

Hva vil publikum få høre den 15. juni?

– På onsdag vil dere høre noen gamle og en del nye låter, men alt i ny tapping og instrumentering. Det som garantert vil skje er at vi får noen kommentarer fra podiet om hvor fint banjo lyder, og om sekkepipe egentlig er et musikkinstrument – eller var det omvendt?

Konserten starter klokken 19. Gratis inngang!

 

Kommentarer

kommentarer