Fir Arda slipper plate i dag

I dag slipper den lokale instrumentalduoen Fir Arda sin aller første plate på strømmetjenestene.

For to år siden kom Juha Rossi flyttende til Halden med sin kone Gunn Helene. Med seg på flyttelasset hadde han strengeinstrumenter av alle slag, og det tok ikke lang tid før strengevirtuosen kom i kontakt med musikere her i byen. En av dem var fløytemann Ketil Simonsen-Liland, som har lang fartstid innen å spille tradisjonell musikk fra de britiske øyer. Juha og Ketil ble kjent via nettet.

-Vi møttes gjennom Facebook, forteller Juha, begge er ganske ivrige bidragsytere både der og på Instagram. Vi har det siste året jobbet med innspillinger, videoer og markedsføring på sosiale medier og har fått etter hvert en stor følgerbase over hele verden.

Sammen dannet Ketil og Juha duoen Fir Arda.

-Vi spiller instrumentalmusikk med røtter fra de britiske øyer, forteller Juha. Hovedinstrumentene er irsk bouzouki og fløyter i forskjellige varianter. Låtene hittil har vært tradisjonelle melodier med noen egne innslag. Alle arrangementene lager vi selv – med respekt for tradisjonens rammer.

I dag slapp Fir Arda plata At Home.

-Vi valgte denne gang å spille inn hoveddelen live for å fange opp dynamikken og spontaniteten i musikken, sier Juha. Noen steder la vi på litt perkusjon og gitar for farge. Opptakene ble gjort i Juhas hjemmestudio i Halden.

Fir Arda rakk å ha en opptreden i Halden før koronaen traff Norge. I februar hadde de et innslag på en konsert på Erlandsen.

Fir Arda spiller på Erlandsen tirsdag 26. februar.

-Vi har egentlig en del avtaler og planer om konserter fremover, forteller Juha, men nå er det vanskelig å vite om alt kan gjennomføres. Og nå som dagens budskap er ‘Social Distancing’ har vi kalt platen vår ‘At Home’.

Hør Fir Ardas plate At Home på Spotify:

 

Kommentarer

kommentarer