Finere blir det ikke

Det er så stilig! Haldens Klubs representative og nyoppussede lokaler dannet en majestetisk ramme rundt Haldens ukronede dronning av filmmusikkens hemmelige språk. Feststemte tilhørere i lette sommerklær har trosset maimåneds nordavind og sludd, og venter spent på Sanne Kvitnes i det hun entrer scenen på elegant vis fra de bakre dører.

Sanne er heldig. Med seg har hun dyktige musikere som Anina Kristine Radotina på cello og Egil Andreas Skurdal på tangenter, og de tre tar oss med på en reise i ni ulike filmer som har bidratt til at Sanne har blitt den solide musikeren hun har blitt. For hun utvikler seg med stormskritt. Dette var sjuende gang denne skribent fikk oppleve Sanne på en scene, og Sanne fremstår som tryggere enn før, innehar en deilig ro, det er ærlighet og hjerterom, og konserten gjennomsyres av at dette er et musikalsk stoff hun virkelig brenner for. Det er lekent, melankolsk og vakkert på samme tid.

Egil Andreas Skurdal. Foto: Jan Willi Talgø.
Anina Kristine Radotina. Foto: Jan Willi Talgø.

Det begynner med musikk fra Damien Chazelle sin romantiske komedie fra 2016, «La la land.» Visst kan Emma Stone skape magiske øyeblikk på filmlerret når hun med altfor lang ullgenser fremfører «Audition,» men Sanne er ikke mer enn et hestehodet bak når hun på troverdig og ekte vis får lysekronene til å blafre i Haldens Klub fredag kveld. Emma Stone hadde ullgenser, Sanne Kvitnes har altfor gode joggesko. Elsker det, digger det og beundrer tryggheten.

Og slik kunne jeg fortsette å mimre. Sanne drar oss igjennom musikalske perler fra 1940-tallet som om hun skulle ha vært der selv og sunget med. Egil Andreas Skurdal er stødig i påkrevde duetter og Anina Kristine Radotina er fandenivoldsk god når hun banker inn «Gabriel’s Obo» fra filmen «The Mission» i hjertene våre, og temaer fra «Schindlers liste» skaper grøss og kontraster som vi fortjener i 2019. Totalt ni dypdykk og to ganger medley serveres oss i løpet av den akkurat passe lange konserten, kledelig presentert uten pause og med akkurat passe dose Kvitnes-snakk

Sanne Kvitnes. Foto: Jan Willi Talgø.

Men en ting manglet. Et lite sår ble skapt, og det svir, selv morgenen etterpå. Hva med norsk filmmusikk? Sanne er en fremragende formidler på norsk, så det blir et ekstra tomrom når du ikke synger en eneste strofe på morsmålet ditt. Dog er ikke Sverige mange meter unna, men norske klassikere fra filmlerretet blir et savn. Det er mange vakre stjerner man kan plukke ned fra den norske filmmusikalske himmelen, så neste gang.

Forestillingens høydepunkt, spør du? Sanne Kvitnes som Lady Gaga i «Shallow.» Presist understøttet av Egil Andreas som Bradley Cooper. Finere blir det ikke.

Frontbilde: Jan Willi Talgø.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer