Fin lesestund for barn på Skofabrikken

Søndag ettermiddag inviterte Halden litteraturforening til en fin, liten lesestund i Halden biblioteks lekre, nye lokaler i Skofabrikken. 

Endelig kunne Halden litteraturforening ta det nye og flotte biblioteket vårt i bruk! Søndag hadde de invitert barnebokforfatter Alice Lima di Faria til å lese høyt fra sin nyeste barnebok: Fuglefesten. Historien om flaggermusa Flapps, som krasjer en fuglebursdag.

Alice leser høyt fra boka si. Vi får høre om Flapps, som synes det er litt kjedelig å være flaggermus innimellom. Hun er jo bare våken på nettene, når alle andre sover. Den eneste som er våken samtidig med Flapps, er bestevennen Mark. Meitemarken Mark. Men Mark vil ikke leke med Flapps, han vil heller gå og legge seg. Han skal nemlig på bursdagsfest hos fuglene dagen etter, og må sove sånn at han orker å gå på fest. Og dit er ikke Flapps invitert, hun sover jo på dagen, og egner seg dårlig for fester på dagtid.

Men Flapps vil på fest, så hun sniker seg med. Og ødelegger festen littegranne. Dessuten pakker hun bestevennen Mark inn som gave, for å ha en presang å gi bort. Men er det så lurt å pakke inn en mark som presang, når man skal i en bursdag der alle synes meitemark er finfin festmat?

Etter høytlesningen skal Alice tegne. Og klippe. Først klipper hun ut noen trær og limer på tavla si, og så skal barna bestemme hva hun skal tegne. Barna roper ut ønskene sine, og Alice tegner. Det blir en slags dinosaur.

Barna befaler, og Alice tegner.

For en finfin liten bokstund! Det var en glede å få overvære bibliotekets første barnebokstund, jeg ser frem til alle de fine forfattermøtene som skal arrangeres her i fremtiden! Så heldige vi er, som har fått et så fint og nytt bibliotek.

Neste arrangement med Halden litteraturforening er allerede på onsdag, da skal Jan Kjærstad bokbades av Frode Rekve! Også på Halden bibliotek! De skal snakke om Kjærstads siste bok «En tid for å leve». Billetter til det arrangementet finner du her.

 

Kommentarer

kommentarer