Figaro har flyttet inn i teateret

Fredrikshald Theaterselskab har tatt med seg flotte kulisser, vakre kostymer og et særs kompetent ensemble og flyttet inn i teateret! Onsdag neste uke er det premiere på Figaros Bryllup.

Endelig får de kjenne det skrå scenegulvet under føttene. I hele vinter har skuespillerne i Figaros Bryllup øvd på replikker og samspill i Black Box, men nå har de inntatt teateret med alt sitt pikkpakk, og premieren er kun få dager unna.

Folk har sydd, malt og sjaua. Lørdag er det gjennomgang av første akt, og skuespillerne får endelig spille blant tidsriktige og gjennomførte kulisser, med vakre kostymer på.

Sjekk Figaros fjonge frakk! Merethe Brække har lagt ned utallige timer på de flotte kostymene. Figaro: Ketil Ravneng.

Handlingen i Figaros Bryllup utspiller seg ved grev Almavivas slott, i det herrens år 1770. Grevens tjener Figaro vil gifte seg med sin utkårede; Susanna, men dette skal by på noen problemer. Ikke bare vil greven innkreve sin rett som godseier og få den første natten med bruden, men den aldrende husholdersken Marcellina sitter på en kontrakt som sier at siden Figaro skylder henne penger, plikter han å gifte seg med henne i stedet! Heldigvis er Figaro på ingen måte tapt bak en vogn. Sammen med Susanna legger han en plan. Men hvem lurer hvem til slutt?

Grev Almaviva (Johnny Nilsen) vil gjerne ha en natt med Susanna (Gro Janet Haug Mo) før hun gifter seg med Figaro.
Den elskovssyke Cherubino (Jonathan Mellegård Andersen) vil ha en silkebånd som hører grevinnen til. Han elsker nemlig alt som har med damer å gjøre.
Don Bazilio (Geir Andersen) i nok en fjong Merethe Brække-kreasjon. Til høyre «gjemmer» Cherubino seg under en kjole.

Ensemblet skal tråkke rundt i teateret i hele dag. Det skal spilles, stoppes, pirkes på, og spilles på ny. Og på ny. Og på ny. I morgen kommer orkesteret. For Figaros Bryllup skal naturligvis akkompagneres av levende musikk!

Marcus Hannestad spiller forfyllet gartner i Figaros Bryllup.

Det er bare å finne frem billetkjøpefingern folkens, dette blir et morsomt og forviklende stykke teater – i meget forseggjorte og vakre omgivelser og bekledning.

Og sjekk dette stjernelaget:

Figaro: Ketil Ravneng

Greven:  Johnny Nilsen

Grevinnen: Hilde Bateman

Susanna: Gro Janet Haug Mo

Cherubino: Jonathan Mellegård Andersen

Marcellina: Siv Stang

Bartholo: Lars Hammer

Don Bazilio: Geir Andersen

Dommer: Dag Andersen

Antonio: Marcus Hannestad

Pedril m fl: Anita Grandahl

Fanchette: Julie Johansen

Forestillingen spilles den 15. 17., 18., 19. 22., 24., 25. og 26. mars.

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer