Festivalkroa

På lørdag går startskuddet for Fredriksten Musikkfestuke 2015. I den anledning inviterer Bryggerhuset til Festivalkro. Daglig leder, Mona Johansen på Bryggerhuset Syd kan ønske velkommen til festivalkro hele uken. Her kan deltagere og festivalgjester møtes over litt mat eller et glass, og ikke minst kulturelle innslag fra scenen i huset.

Mona sier det er litt som å få miniutgaver av alle de store flotte produksjonene som skjer under musikkfestuken. Hit kommer det opera, improteater, konserter, samtaler med teatersjefen fra Double Edge, og musikkquiz. Her blir det noe for enhver smak. Noe av disse arrangementene har vi forsøkt før, noen er nye for oss.

–  Vi starter uken på søndag. Da er det operaquizen, og vi har fått David Aleksandersen til å komme å holde quiz. Det blir en musikkquiz ispedd opera og litt allmennkunnskap, så her er spørsmål for alle. Det er hyggelig å ha David tilbake, vi har hatt god stemning når han har vært hos oss tidligere, forteller hun.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 12.18.12

Mona synes også at det er gøy at vi har fått med dramaelevene på Risum, og at vi kan gjøre noe lokalt for de unge. De kommer mandag. Tirsdag blir det også teater, men da i samtaleform med kunstnerisk leder for Double Edge Theatre; Stacy Klein. Hun startet og har drevet teatergruppen siden 1982. Dette blir et innblikk i deres kreative verden og hvordan de blant annet bruker Marc Chagalls malerier som inspirasjon. Onsdag blir dagen for de lekne, eller de som bare vil komme å hygge seg med teaterimpro, her har vi fått med oss en gruppe fra Scenekunst Østfold.
– Dette blir en løssluppen kveld med mye latter, sier Mona.
Torsdag blir den store operadagen i Halden, da man etter å ha sett Opera fra Barokken i festningen, kan komme hit og høre om opera som krim, vi inviterer til intervju med forfatter Torkil Baden og hvordan han har brukt Tosca som inspirasjonskilde til en krimbok. Denne kvelden har vi også uformell operakveld med solist Patrick Egersborg. Det blir operakveld på samme måte som de har hatt tidligere.

– Det er gratis inngang hver kveld hele uken, stråler Mona.
Bortsett fra på lørdagens konsert med Tora Augestad og Stian Carstensen. Den koster kr 200, men har du festivalpass kommer du inn for kr 100. Dette gleder de seg veldig til. Tora Augestad fokuserer mye på jazz, kabaret og har også jobbet mye med opera. Stian Carstensen er en norsk jazz- og folkemusiker, som er multi-instrumentell (bl.a.trekkspill, gitar, fløyte, kaval, gaida og banjo) ,så dette blir helt klart spennende og morsomt.

 

Kommentarer

kommentarer