Festival på vår måte

Tonehjulet Kräftpest arrangerer festival på Feelgood fredag og lørdag. Sett av helga for råe konserter, rockequiz, kaffeslabberas og loppis.

-Vi i Tonehjulet Kräftpest vil arrangere noe vi selv ønsker oss i egen by, forteller Linda Elise Haug, vi er mye rundt omkring med banda våre og da blir vi inspirert av det vi opplever. Vi vil nå ta det med hjem og gjøre det på vår måte.

Linda er gitarist i pønkebandet Lucky Malice, og styremedlem i Tonehjulet Kräftpest. Tonehjulet er en frivillig organisasjon, alt gjøres på dugnad og pengene som tjenes går rett inn i nye prosjekter. Formålene til Tonehjulet er å hjelpe unge, lovende artister opp og frem, og å engasjere og sysselsette ungdom og andre i et inkluderende og skapende miljø. Via dette ønsker de å  skape kulturprodukter av god kvalitet, pluss at de bidrar med nyskapende aktivitet i kulturlivet i byen. Og denne helgen lager altså dugnadsgjengen festival.

-Vi ønsker å arrangere konserter for de som er interessert i alternativ musikk, forteller Linda, og i løpet av helga er vi innom et vidt spekter av band.

Göttemia med flere

Bandene som skal på scenen i helgen er: Living Alma, Garden/Hans Majestet Kongens Garde, Göttemia og Lucky Malice.

Living Alma er et ganske så nyklekka folk/indie-band bestående av haldenmusikerne Jørgen Nilsen på bass, Alfred Rø Haavelsrud på trommer, Benjamin Rø Haavelsrud på gitar, Gard Lindberg på trompet og Ingvild Håkonsdatter Sivertsen på vokal.

Unge lovende: Living Alma

Garden/Hans Majestet Kongens Garde oppsto i 2007 og spilte sin gitarløse, orgelbaserte fuzzpop frem til de ble oppløst i 2013. Nå gjenoppstår bandet, og spiller dermed sin første konsert på fire år på Feelgood fredag. Garden er Ole Laurits Mosseby, Karine Brække og Roy Klemmetsrud.

Göttemia er godt kjent for mange haldensere, punkrock-bandet fra Eidsberg/Halden har spilt og gitt ut skiver på løpende bånd i over ti år. I år utgir Göttemia splitt med Fork og reiser på treukers turnhé til Baltikum, Polen, Tsjekkia, Tyskland med flere. Men først skal de spille på festival på Feelgood. 

Göttemia

Punkrock-bandet Lucky Malice er også godt kjent i Halden, power-trioen leverer catchy og melodiøs punk med et sabla driv. Bandet turnerer rundt i Europa, men spiller også mye i Norge. Mange husker sikkert Lucky Malice på Huth under Tons of Rock 2016!

Garden

Quiz og konsert

Det blir ikke bare konserter på denne festivalen, styret har mekket en sammensatt og variert helg for festivalgjengerne. Festivalhelga starter med “Den store rockequizen” på Feelgood fredag kveld. 

-Quizen er veldig inspirert av en av dem de pleier å kjøre på Sticky Fingers i Göteborg, forteller Linda (Sticky Fingers er Göteborgs største rockeklubb, de byr på alt fra indiepop til hip hop og hardrock i sitt firetasjers nöjespalats), og det er en sammensatt quiz som blir underholdende på flere måter.

Etter quizen blir det reunionkonsert med Garden. Når konserten er ferdig tar DJ-ene over og spinner alternativ disco frem til stengetid.

-Da blir det mindre fokus på tung bass og mer fokus på dansbar rock, sier Linda.

Det er gratis inngang hele fredag, men innsamlingshatten sendes rundt så folk kan sponse kalaset hvis de vil.

Variert lørdag

Lørdag åpner Feelgood dørene igjen klokken 16. Da blir det kake- og kaffeslabberas on the house.

-Det blir et familievennlig opplegg, så ta gjerne med barna, oppfordrer Linda.

Det arrangeres loppis med noen utvalgte, finere lopper, pluss salg av silketrykk, figurer og trøyer fra en gjeng inviterte kunstnere. Living Alma spiller. Ut over ettermiddagen stenges dørene for omrigg.

Lucky Malice

Når Feelgood åpner dørene igjen klokka ni blir det med et smell. 

-Göttemia, HRPS og Lucky Malice spiller konserter, forteller Linda, sistnevnte feirer at de nettopp slapp den nye plata si Misfits på vinyl og Spotify. 

Etter siste band har gått av scenen blir det alternativ disco. På lørdag blir det cc på 200,- etter klokka ni. 

Festival på Feelgood altså, fredag og lørdag førstkommende helg. Kom da vel.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer