Festival på Hov

Tekst: Cecilie Faugstadmo Berg.       

Halden er heldig. Vi er heldige.

Folk i Halden arrangerte i går festilval på Hov, som er en av en rekke arrangementer i byen vår denne sommeren. Ildsjeler som beriker byen vår med fantastiske opplevelser, både musikalske og sosiale, gjør en strålende innsats for at vi haldensere og andre skal, etter lang tid, igjen få oppleve det vi så sårt har savnet i tiden som har gått. Vi har savnet å samles for å nyte god musikk, å møte kjente og ukjente og å føle på en normalitet igjen. La smilene, oppmøtet og stemningen være en takk og et symbol på glede, savn og takknemlighet.

I går var det  gressbanen på Hov som gjestet rundt 200 festivalhungrige og glade publikummere. Man kan kjenne på gleden av å igjen kunne oppleve noen  av Haldens fantastiske musikere på scenen.  Tidligere på dagen var det festival for de minste, og da kvelden kom var det igjen duket for deilige og lekende musikalske toner på Hov.

Kristin Solli med band!

Kristin Solli, med sin usminkede, ærlige og særegne stil startet kvelden, omkranset av Kjell Pop, Omar Østli, Lars Ivar Borg og bror Åsmund Solli på trommer.

Haldens egne Johnny Cash, Thrond Asker, etterfulgte Solli, og presenterte flere Cash-låter på sitt velkjente vis. Asker viser at han nyter hvert sekund på scenen, og selv om veien opp og ned derfra kan være tung, er det ingen tvil om at det er på scenen han hører hjemme. Som han selv uttrykte; «Det er sjel, det».

Thrond!

Da Kristin Solli atter entret scenen og fremførte flere godbiter, tok stemningen seg opp med allsang og stigende stemning blant publikum. At folket på scenen storkoste seg var tydelig, og dette smitter helt naturlig over på oss festivalhungrige publikummere. Det skal ikke så mye til for å trekke oss opp, og stemingen var med ett på stigende kurs.

Kristin Solli tilbake på scenen igjen.

«Living Alma er et indie-folk-pop-band fra Halden. Musikken deres kan beskrives som et møte mellom det akustiske, nakne, og en mer svevende og sprø lydverden iblandet bløte og lekne vokalharmonier.» Dette er hvordan Living Alma tidligere er beskrevet på KanDusi, og de serverte flere av sine vakre, tandre og melankolske låter.

Vokalist Ingvild Sivertsen formidler på en måte som får undertegnede til å glemme både tid og sted. En vakker fremtoning og fremføring som får undertengnede til å sammenlikne henne med både Aurora og Sondre Lerche.

Så var tiden inne for det siste bandet denne kvelden, og det er vel ingen overdrivelse å si at disse karene skrur opp både tempo og stemning så fort selveste Håkon Ohlgren og Onkel Tuka deler sine  kjente, kjære, sprelske og høyst levende toner.

At haldenserne elsker Onkel Tuka er det ingen tvil om. Fanskaren er stor, og den minste, men kanskje den største ble ønsket velkommen på scenen av Håkon Ohlgren. Mads Husviks sønn, Tage, viser stor innlevelse og musikk-glede til jubel og beundring av publikum. Neste generasjon «Tuka» er reddet, vil jeg tro.

Tage fyller ut Tukas rytmeseksjon.

Allsang, dans og klapping vitner om at stemingen er på topp. Vi slipper oss løs, det danses, synges og nytes. Det er så mye glede, smil og sang som vitner om at dette er etterlengtet. Så innmari etterlengtet!

Tusen takk, Folk i Halden! Tusen takk, fineste artister! Dette var stas!

 

Tekst: Cecilie Faugstadmo Berg

Alle foto: Veronica vanGroningen.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer