Festet Slaget om Borgerskansen til film

For et par uker siden var det soldater og kruttrøyk på festningen når Slaget om Borgerskansen ble gjenskapt. Mellom soldatene sprang det noen med kamerautstyr, og nå er filmklippet som viser handlingen ferdig.
Toppbilde: Bjørn Ronny Andersen på stedicam med datteren Amalie Haugen Andersen som assistent. Foto: Nordic Media Lab

Trond-Atle Bokerød i Nordic Media Lab starter helgen med å slippe filmklippet som viser Slaget om Borgerskansen. At det er historiske hendelser i Halden som gjenskapes er ingen nyhet, men dette slaget var både stort og med mye handling. Han er klokkeklar på hvorfor de valgte å filme det.
– Det var en mulighet som ikke kunne gå fra oss. Når så mange soldater først skulle samles på Fredriksten og gjenskape det historiske øyeblikket valgte vi i Nordic Media Lab å starte vår nysatsing på #Halden, forteller Bokerød.
De har tidligere gjennom OMNI Produksjon produsert bilder fra Halden, men sier selv de alltid har manglet noe med ordentlig reklameverdi som viser Haldens historie.

Dokumentasjonen av Slaget om Borgerskansen er bare begynnelsen på hva Nordic Media Lab satser på.
– Vi har valgt å leie inn spesialutstyr nå i sommer for å dokumentere flere ting. Blant annet er Stenhoggerfestivalen og Tons of Rock festet til filmen, og flere arrangementer vil bli det. Vi kommer også til å gjøre flere andre opptak av historisk verdi og reklameverdi for byen, sier Bokerød.
Utstyret de bruker er mye av det samme utstyret som brukes i Hollywood.
– Vi må gjøre det for å feste bilder til et format som lever lenge, og som om noen år vil stå seg godt i det historiske arkivet Halden har.

13555609_10154311626971081_1593576492_o
Linda Bokerød sitter å klipper filmen om slaget på Borgerskansen. Foto: Stein Johnsen

Han er ikke i tvil om at film er viktig i dagens mediebilde.
– Vi har en unik mulighet til å markedsføre Halden med film, og fortsette den gode omdømmebyggingen byen har jobbet med de siste årene. Vi i Nordic Media Lab ønsker å gjøre Halden til en foregangskommune i bruk av nye medier og bruke disse på en god og innovativ måte.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer