Fest under Eika for barna

Tekst og foto: Veronica van Groningen.

Himmelen strekker seg augustblå over gylne jorder før vi entrer fantastiske Sponvika. Her har en gruslagt parkeringsplass nok en gang blitt skapt om til en festplass.

Sponvika i festivalskrud!

Og du kjenner det med en gang du entrer plassen, her er det noen som har lagt hjertet sitt i at det skal være godt å være. Vertskapet i Sponvika har hatt lyst til å lage fest.

Det er fargerike festtelt, talløse meter med lyslenker og vimpler. Høyballer, tepper, sofaer, blomster, bord og stoler. Barnas område strekker seg fra matteltet i den ene enden og helt ned til havet i den andre. Det vrimler av glade barn, høyt oppe i Fredrikstad Klatreklubbs medbrakte klatretårn og høyt oppe i hoppesklia som begge er til stor glede.

Det hele pakkes inn i Fir Arda sine glade lune toner. Det er nydelige boder med konkuranser hvor du kan kaste på boks, pil på ballong eller finne ut hvor sterk du er ved å dundre en klubbe ned i en plate. Du kan bli til en vakker rev, eller den tøffeste supermann i ansiktismalingsboden.

Fir Arda spiller irske toner under eika.

Det er glitter , tegning, buttons , sukkerspinn og popkorn, Det er nok til alle og det bemerkelsverdig orden i de små køene hos det unge stolte crewmedlemene. De er rundt oss over alt disse friske fine røde t-skjortene. Alle klare til å bistad slik at du og dine skal ha det best mulig.

Stolt crew!

Det er noe godt over stedet, og det er noe godt for alle. Ikke bare er det deilig mat og kald drikke fra Christer Bjørnstads crew, men det er også fantastisk underholdning som er like gøy for stor som for liten.

Pianostredet Dukketeater holder to forestillinger inne i teltet. Teltet er fullt når Håkon Mørland og Daniel Sandvik tar med seg barna inn i en verden full av en elefant som fant, en diger fisk, og et skrekkelig monster fra kikkeskapet som eier et forstørrelsesglass og hvor noen må kysse en bæsj, alt for å skaffe nøkkelen til pianoet så Håkon kan få vise Daniel at han har lært seg å spille piano. Deilig tilstedeværende barneunderholdning som er til glede også for foreldre og besteforeldre.

Håkon Mørland og Daniel Sandvik er Pianostredet figurteater.

Asgeir Borgemoen topper barnas fest når han entrer den store scenen. Han kjører i gang med et show som bare en tusenkunstner kan. Det er sang , tryllekunstner, han lærer oss å spille på støvsuger, han involverer oss til å være med ved å klappe, rugge…. svaie… høyere…mer … større. Til slutt gir vi etter og beveger på kroppene og klapper entusiastisk. Og når han har fått oss varme i trøya , og vi ivrig er med i Aasgeirs verden, klarer han faktisk å heve varmen enda mer med å bli en levende flammekaster.

Asgeir Borgemoen blåser flammer.

Og siden han har invitert med seg to «brannslukkere» opp på scenen, går det ganske trygt for seg. Det hele ender med at jentene som står med vannpistolene på eget initativ dynker Aasgeir i vann som ivrig løper ut blant barna for å komme seg unna.

Brannslukkerne dynker Asgeir i vann!

Til slutt havner Asgeir og alle barna på scenen og har allsang til glede for oss andre som er til stede. Og om ikke det er nok, så når du tror det er over og alle har gått ned fra scenen igjen, avsluttes det hele med at det kastes ut vafler til publikum. 

Vaffelkasting under Eika.

Og med show, vaffel, is og brus i magen rusles og løpes det tilbake ut på plassen for mer kos.

Takk Fest under Eika.

Et supert barnearrangement skapt ut av kjærlighet, det føles hele veien.

Alle foto: Veronica van Groningen.

Kommentarer

kommentarer